Στη δημοσιότητα οι φάκελοι του FBI για τον Στιβ Τζομπς

FBI VS APPLE

FBI VS APPLE.(Πηγή φώτο:reuters.com)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φάκελοι του FBI για τον Στιβ Τζομπς. Οι φάκελοι περιγράφουν τον ιδρυτή της Apple ως έναν άνθρωπο που έχρηζε σεβασμού για την πρωτοπορία του, ωστόσο αμφισβητούν την ειλικρίνεια και την ηθική του.

«Αρκετά άτομα αμφισβήτησαν την ειλικρίνεια του Στ.Τζομπς, λέγοντας ότι ο κ. Τζομπς θα διαστρεβλώσει την αλήθεια και θα αλλάξει την πραγματικότητα, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του» αναφέρει η περίληψη της έρευνας του FBI.

Πρώην συνεργάτης του Τζομπς, που κατηγορούσε τον ιδρυτή της Apple, επειδή δεν έλαβε μετοχές που πίστευε ότι άξιζε, χαρακτήρισε τον Τζομπς ως «ειλικρινή και άξιο εμπιστοσύνης. Ωστόσο, ο ηθικός χαρακτήρας του είναι αμφισβητούμενος».
Ορισμένοι από τους συνεντευξιαζόμενους δήλωσαν ότι ο Στ.Τζομπς ήταν δύσκολος συνεργάτης, κάτι που έχει ξαναειπωθεί και μάλιστα αναφέρεται και σε βιογραφία που κυκλοφόρησε πέρυσι. Ο Στιβ Τζομπς πέθανε τον Οκτώβριο του 2011, μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ο Στιβ Τζομπς είχε πέσει θύμα μιας εκβιαστικής απειλής για βόμβα το 1985.

Αναφέρονται, επίσης, στην επιλογή του να στραφεί στον Βουδισμό και στην παραδοχή του για χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Ο φάκελος συστάθηκε το 1991, όταν η τότε κυβέρνηση Μπους σκεφτόταν να του δώσει κυβερνητικό πόστο.

Παρά τα μη κολακευτικά σχόλια, ο ιδρυτής της Apple διορίστηκε αμισθί σε θέση συμβουλευτική του προέδρου για θέματα πολιτικής εξαγωγών.

Διαβάστε εδώ τα έγγραφα