Τα 10 καλύτερα apps του 2012 για τo κινητό σου

Mobile Phone Apps

Mobile Phone Apps

Όταν ένας χρήστης smartphone πρέπει να επιλέξει τις πιο χρήσιμες εφαρμογές για τη συσκευή του είναι δύσκολο να βρει πάντα αυτό που χρειάζεται, όταν έρχεται αντιμέτωπος με μία λίστα 600.000 apps στο iTunes.

Για να μπορέσουμε να προσανατολιστούμε στο αχανές δάσος των εφαρμογών, το The Atlantic Wire προτείνει τις εφαρμογές που ένας χρήστης πρέπει απαραίτητα να έχει στο κινητό του ή την ταμπλέτα του.

1.Google Maps (Δωρεάν)   Ύστερα από το απόλυτο φιάσκο της Apple που προσπάθησε να δοκιμάσει τους δικούς της χάρτες, τα παράπονα των χρηστών απ’ όλο το κόσμο ήταν πάρα πολλά. Η εταιρεία αφού πρώτα απολογήθηκε για τη μεγαλειώδη γκάφα της, άναψε το πράσινο φως για την επιστροφή του Google Maps στα iPhone.

2.Sparrow (2,69€)   Όσοι έχουν iOS συσκευή πρέπει να δοκιμάσουν αυτή την εφαρμογή που μπορεί να συνδυάσει πολλαπλούς λογαριασμούς e-mail, τους οποίους μπορούν να διαχειριστούν εύκολα χάρη στις απλοϊκές και γρήγορες λειτουργίες του Sparrow. Όσοι διαθέτουν λογαριασμό στο Gmail μπορούν να δοκιμάσουν και την ανανεωμένη εφαρμογή της Google.

3. Digg (Δωρεάν)   H εφαρμογή αυτή επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύπτουν ειδήσεις. Όσοι έχουν βαρεθεί τα άσχημα aggregators όπως το Reddit τότε αυτή είναι η σωστή επιλογή

4. Pocket (Δωρεάν)   Όσοι θέλουν να διαβάσουν αργότερα μία είδηση, η εφαρμογή αυτή είναι ο απόλυτος βοηθός τους. Παλιότερα ήταν γνωστή με το όνομα Read It Later, ενώ έχει κοινά χαρακτηριστικά με το Instapaper που πλέον πρέπει κάποιος να πληρώσει για να το αποκτήσει.

5.Flipboard (Δωρεάν)   Ακόμα ένα aggregator ειδήσεων που πρέπει κάποιος να έχει απαραίτητα στη συσκευή του. To UI interface του είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζει το ξεφύλλισμα ενός περιοδικού, ενώ το περιεχόμενό του είναι διαδραστικό, όπου υπάρχουν και συνδρομητικές ειδήσεις από τη New York Times.

6.Flickr (Δωρεάν)   Το επόμενο Instagram! Πριν η Yahoo! κυκλοφορήσει την εφαρμογή για iOS συσκευές, το Flickr ήταν η πρώτη επιλογή των επαγγελματιών φωτογράφων. Οι χρήστες μπορούν πολύ εύκολα να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους με την κοινότητα.

7.SnapChat (Δωρεάν)    Είναι η αγαπημένη εφαρμογή των νέων λόγω της δυνατότητάς του για «sexting» (sms με πρόστυχο περιεχόμενο). Εξαιτίας της πρωτοφανούς επιτυχίας του, το Facebook έβγαλε τη δική του έκδοση που ονομάζεται Poke, αλλά η ανταπόκριση των χρηστών δεν είναι τόσο καλή.

8.Spotify (Δωρεάν αλλά έχει συνδρομή)   Είναι μία μουσική υπηρεσία που παρέχεται δωρεάν ως εφαρμογή αλλά για να έχει ένας χρήστης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει όλες τις υπηρεσίες του app θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των $9,99 το μήνα. Δωρεάν παρέχονται ορισμένοι ραδιοφωνικοί σταθμοί. Η εφαρμογή αυτή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στην Ελλάδα. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι σε περίπου δύο χρόνια το Spotify θα ξεπεράσει το iTunes.

9.Jetpack Joyride (Δωρεάν)    Χαρακτηρίζεται ως το επόμενο Angry Birds καθώς η επιτυχία του είναι μεγάλη. Το έφτιαξαν οι δημιουργοί του Fruit Ninja. Σκοπός τους παιχνιδιού είναι η συλλογή νομισμάτων που επιτρέπουν την αναβάθμιση του εξοπλισμού.

10.Camera Awesome (Δωρεάν)   Διαφέρει από το Instagram καθώς θεωρείται ως ένα φορητό Photoshop στην τσέπη του χρήστη, επιτρέποντάς του να δημιουργεί ποιοτικές φωτογραφίες, που μπορεί να τις μοιραστεί με τους φίλους του μέσω των κοινωνικών δικτύων. Όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα φίλτρα που προσφέρει η εφαρμογή θα πρέπει να καταβάλουν λιγότερο από ένα ευρώ για να τα αποκτήσουν.

Πηγή άρθρου: lifo.gr