Τι είναι τρολ;

Troll

Το τρολ σε πλήρη δράση, αποσυντονίζει την κουβέντα.

Στη γλώσσα του Διαδικτύου, η λέξη τρολ ή τρολλ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις.

Σε μία online ανοιχτή κοινότητα, όπως ένα φόρουμ συζήτησης, ταχυδρομική λίστα, chat room ή μπλογκ, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες.

Η συμπεριφορά αυτή πολλές φορές συνοδεύεται από αμφιλεγόμενη διαμάχη των υπολοίπων περί του σκοπού του.

Το τρολ σε πλήρη δράση, αποσυντονίζει την κουβέντα, εξοργίζει τους άλλους χρήστες, και φυσικά προκαλεί τις ανάλογες αντιδράσεις. Και κάπου εδώ κολλάει το «μην ταΐζετε τα τρολ» (αγγλιστί: don’t feed the trolls), που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «μην κάνετε διάλογο μαζί τους».

Διότι η εμπειρία λέει ότι όσο αγνοείς αυτόν που σου τρολάρει τη συζήτηση (τον τοίχο σου στο fb, κ.λπ) ακόμα κι αν στην αρχή τον εξαγριώνεις, μετά απογοητευμένος που δεν του δίνεις σημασία, παίρνει τα κουβαδάκια του και πάει να σπάσει τα νεύρα κάποιων άλλων.

Επομένως, σε περίπτωση που πέσεις θύμα της μανίας τους, μην ανεβάσεις πίεση, μην απαντήσεις σοβαρά: αγνόησε τους ή αντι-τρόλαρε τους αν τολμάς.

Για να λέμε όμως όλη την αλήθεια, μερικές φορές τα τρολ είναι αξιολάτρευτα, πανέξυπνα και εξαιρετικά αστεία. Ιδιαίτερα όταν «τρολάρουν» accounts πολιτικών και τηλε-προσωπικοτήτων στα κοινωνικά μίντια, όταν διασκευάζουν τα post τους ή ξεγελούν αδαείς χρήστες -όχι κακόβουλα βέβαια.

Και κάπως έτσι στο twitter πολλοί είναι αυτοί που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο χρήστης @cocobilly είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, #lol!

email
Πηγή άρθρου: doctv.gr