«Βρες ποιες κοπέλες είναι κοντά σου»: Η εφαρμογή για iPhone που προκαλεί

I-Phone application

I-Phone application(Πηγή φωτογραφίας:mediagate.gr)

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε μια εφαρμογή για iPhone, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να εντοπίσει τις γυναίκες που βρίσκονται κοντά του, αποκτώντας μάλιστα πρόσβαση στα προσωπικά τους στοιχεία στο Facebook.

Αξιοποιώντας τις πληροφορίες του Facebook και τα check-in στο Foursquare, το Girls Around Me επιτρέπει λοιπόν στον οποιοδήποτε χρήστη της εφαρμογή να στείλει μηνύματα και να δει τις φωτογραφίες των γυναικών που βρίσκονται κοντά του.

Πολλές αντιδράσεις υπήρξαν άμεσα από πολλές πλευρές, το Foursquare αποφάσισε άμεσα να εμποδίσει την πρόσβαση της εφαρμογής στις πληροφορίες του, ωστόσο η επίσημη θέση του Facebook ήταν ότι με τις πρόσφατες αλλαγές στους όρους χρήσης και πρόσβασης, ο κάθε χρήστης είναι πλέον υπεύθυνος για τις πληροφορίες του online.

Παρόμοιες εφαρμογές έχουν κάνει εδώ και καιρό την εμφάνισή τους στα smartphones, ωστόσο όλες απαιτούσαν την εγγραφή του κάθε χρήστη για να είναι ‘ανοικτά’ τα προσωπικά του δεδομένα.

Δεν φαίνεται ωστόσο να είναι λίγες οι εφαρμογές που εκμεταλλεύονται εν αγνοία μας τα προσωπικά μας στοιχεία στο Facebook

Πηγή άρθρου: mediagate.gr