Βρετανία: Επιστρέφει το Friends Reunited με στόχευση στη νοσταλγία

Friends Reunited

Friends Reunited.

Η πρώτη συνέργεια του site ήταν με την Ομοσπονδία Τύπου καθώς και την Βρετανική βιβλιοθήκη έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να χρησιμοποιούν παλιό υλικό όπως αποκόμματα εφημερίδων.

Πίσω στο μακρινό 2000 και στο ζενίθ της δημοφιλίας του, το βρετανικό κοινωνικό δίκτυο είχε περίπου 15 εκατομμύρια μέλη τα οποία το χρησιμοποιούσαν για να ξαναβρούν παλιούς φίλους. Εκείνη την εποχή και πριν την έλευση των «ισχυρών» MySpace και Facebook, το F.R μπορούσε να υπερηφανευτεί ότι ήταν το πρώτο social network που έκανε αίσθηση στους Βρετανούς χρήστες.

Το 2005 η ITV το είχε αγοράσεις για 175 εκατομμύρια λίρες, για να το πουλήσει τέσσερα χρόνια αργότερα για 25,6 εκατομμύρια λίρες στον online εκδοτικό όμιλο Brightsolid. Ειδικοί στην αγορά των social media είπαν στο BBC ότι οι προοπτικές της ιστοσελίδας βασίζονται στο γεγονός ότι «υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρει κάτι καινούριο» ώστε να ελκύσει εκ νέου χρήστες.

H ιδιοκτήτρια Brightsolid πιστεύει ότι μια σειρά από επαγγελματικά διατιθέμενο περιεχόμενο μαζί με το υλικό των ίδιων των χρηστών είναι ικανή να κάνει το F.R. ένα δίκτυο που αντιπροσωπεύει την online νοσταλγία. «Δεν θα το κάναμε, αν νομίζαμε ότι ήταν ακόμη μια συνηθισμένη προσπάθεια», σχολιάζει ο επικεφαλής της Brightsolid. «Είναι σαν σοκ από το παρελθόν – όπως κάθε αξέχαστη ανάμνηση», καταλήγει.

Η πρώτη επί τούτου συνέργεια του site ήταν με την Ομοσπονδία Τύπου καθώς και την Βρετανική βιβλιοθήκη έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να χρησιμοποιούν παλιό υλικό όπως αποκόμματα εφημερίδων, δημοσιεύματα κ.α. – συνθέτοντας έτσι το δικό τους «κουτί αναμνήσεων». Το οποίο με τη σειρά του μπορεί να διαμοιραστεί και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook κ.λπ.

Μέχρι τώρα η χρήση του μέσου είναι δωρεάν παρόλο που η εταιρεία έχει πει ότι εξετάζει στρατηγική προσκόμισης εσόδων είτε μέσω προσκλήσεων σε εταιρίες που θέλουν να προσφέρουν το νοσταλγικό υλικό τους όπως π.χ. παλιά αυτοκίνητα.

Σε γενικές γραμμές η ομάδα του Friends Reunited πιστεύει ότι υπάρχει ένα «κενό» στο οποίο οι χρήστες μπορούν να δραστηριοποιηθούν· όπως το κενό που κάλυψε πρόσφατα το Pinterest: οι άνθρωποι περνούν καλά όταν οργανώνουν και φροντίζουν περιεχόμενο που σημαίνει κάτι γι’ αυτούς.

Πηγή άρθρου: kathimerini.gr