Τέλος Αυγούστου η ΕΕ θα εγκρίνει βοήθεια για την Κεφαλονιά

ΕυρωπαΪκο κοινοβούλιο

ΕυρωπαΪκο κοινοβούλιο

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διαβεβαιώνει πως είναι ζήτημα ημερών η έγκριση χρηματικού ποσού για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί μετά τους σεισμούς

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης αποκάλυψε μιλώντας στο kefaloniapress.gr πως η ΕΕ θα εγκρίνει τελικά οικονομική βοήθεια προς την Κεφαλονιά, που επλήγη από τους δύο μεγάλους σεισμούς στις αρχές του 2014. Όπως ανέφερε ο κ. Καρβούνης, αυτό θα γίνει το αργότερο έως τέλος Αυγούστου, αν και δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει το ακριβές ποσό της βοήθειας.

«Η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα αποζημίωσης και έχει προβλεφθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να αποζημιώσει μέρος των ζημιών των μεγάλων υποδομών πχ δρόμοι, δίκτυα , αρχαιολογικοί χώροι… Συνεπώς έχει γίνει μια απογραφή των ζημιών στις μεγάλες υποδομές της Κεφαλονιάς, με βάση αυτήν έχει κατατεθεί αίτημα από την Ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να αποφασίσει αυτή την αρωγή για την Κεφαλονιά και μάλιστα πολύ σύντομα, έως τέλος Αυγούστου» ανέφερε ο κ. Καρβούνης.

Πηγή άρθρου: kefaloniapress.gr / protothema.gr