Τέσσερις φωτογραφίες από την Ελλάδα στην ετήσια λίστα του Reuters

Reuters

Reuters

Τετραπλή εκπροσώπηση έχει η Ελλάδα στην ετήσια λίστα φωτογραφιών του πρακτορείου Reuters, που περιλαμβάνει 95 εικόνες από όλο τον κόσμο.

Η Ελλάδα της κρίσης, της έντασης, των επεισοδίων και της κατήφειας αποτυπώθηκε από τον φωτογραφικό φακό του πρακτορείου και συγκεκριμένα των Γιάννη Μπεχράκη και Γιάννη Κολεσίδη.

 

1. Γιάννης Κολεσίδης (Canon EOS-1D Mark IV, lens 16-35 mm, f3.2, 1/20, ISO 1600)

Αστυνομικός σε ψεύτικη κρεμάλα, στη συγκέντρωση των ενστόλων, τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά των επικείμενων περικοπών. Ο φωτογράφος δήλωσε ότι φωτογράφισε τον συγκεκριμένο αστυνομικό, αφού «η έκφραση του οποίου είναι ενδεικτική, είχε μια θλίψη ζωγραφισμένη στα μάτια του».

Αστυνομικός σε ψεύτικη κρεμάλα

2. Γιάννης Μπεχράκης (Camera EOS1D MK4, lens 100-400mm at 230mm, f16, 1/400, ISO 200)

Οι υπάλληλοι της Βουλής αντικαθιστούν την ελληνική σημαία στην κορυφή του κτιρίου με μία νέα, αφού προηγούμενη είχε σκιστεί. Αυτο το συμβολικό στιγμιότυπο τράβηξε την προσοχή του φωτογράφου που ανέφερε. «Ήταν απόγευμα και μόλις είχα σχολάσει και με την άκρη του ματιού μου, είδα τους υπαλλήλους στην κορυφή του κτιρίου της Βουλής, να προσπαθούν να αντικαταστήσουν τη σημαία. Άρχισα να φωτογραφίζω συνεχώς. Το περιστατικό μου θύμισε την περίφημη φωτογραφία από το νησί της Ίβο Τζίμα, που τραβήχτηκε 67 χρόνια πριν».

Οι υπάλληλοι της Βουλής αντικαθιστούν την ελληνική σημαία σ

3. Γιάννης Κολεσίδης (Canon EOS-1D Mark IV, lens 16-35 mm at 35 mm, f9, 1/800, ISO 400)

Ο διάσημος, πλέον, γυμνός διαδηλωτής τρέχει προς τους αστυνομικούς που βρίσκονται μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο, την ώρα που η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ βρισκόταν στην Αθήνα. Ο φωτογράφος δήλωσε ότι άκουσε χειροκροτήματα και φωνές και ότι γύρισε προς το μέρος απ’ όπου προέρχονταν οι επευφημίες και είδα τον γυμνό άντρα να τρέχει. «Άρχισα κι εγώ να τρέχω μαζί του και να φωτογραφίζω. Νομίζω πως καταλαβαίνω απόλυτα τον συμβολισμό που ήθελε να περάσει» είπε ακόμα.

Ο διάσημος, πλέον, γυμνός διαδηλωτής

4. Γιάννης Μπεχράκης (Canon 5D Mark III, lens 16-35mm at 16mm, f2.8, 1/80, ISO 800)

«Η άνεργη γενιά». Ο 30χρονος Μανώλης Ουρανός, στο εστιατόριο «Μαύρος Γάτος» στην περιοχή του Ψυρρή. Ο ίδιος σπούδασε πολιτικός μηχανικός όμως κατέληξε να δουλεύει σε τελίως διαφορετικό αντικείμενο. Σπουδάζει μάγειρας και εργάζεται παράλληλα στο εστιατόριο για να πληρώνει τις σπουδές του. Ο φωτογράφος, Γιάννης Μπεχράκης ανέφερε ότι ο πρωταγωνιστής της εικόνας ήταν στην αρχή ήταν επιφυλακτικός, όμως στην κουζίνα χαλάρωσε και κατάφερε να τον απαθανατίσει.

«Η άνεργη γενιά».

Πηγή άρθρου: inews.gr