Θέμα μεγάλων ιστοσελίδων οι ληστείες στην Κεφαλονιά

Ληστεία

Ληστεία

Η Αλβανική σπείρα που δρούσε στο νησί μας με συνολικά πάνω από 11 ληστείες σε εξοχικά κυρίως σπίτια και η σύλληψη της έγιναν θέμα σε μεγάλες ιστοσελίδες των Αθηνών.

Διαβάζουμε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Ακόμη και… μαγαζί άνοιγαν με τα κλοπιμαία που είχαν αρπάξει από τα ένδεκα εξοχικά τα οποία διέρρηξαν στην Κεφαλονιά τα μέλη μιας σπείρας Αλβανών που δρούσε μόλις τον τελευταίο μήνα! Οι δράστες χτυπούσαν κυρίως στα χωριά του νησιού και ερευνάται αν ο αριθμός των διαρρήξεων είναι μεγαλύτερος.

Χρειάστηκε η συνεργασία της Ασφαλείας Αργοστολίου με το αντίστοιχο Γραφείο Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας για να εντοπιστούν τα δυο σπίτια στα οποία κατοικούσαν οι κακοποιοί, τρεις άνδρες ηλικίας 28, 30 και 32 χρόνων και μια 26χρονη γυναίκα. Μέσα, βρέθηκαν πλήθη από χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, καθώς και 1.380 ευρώ που προέρχονταν από τις κλοπές.

Ακόμη, κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο, ένδεκα 11 τσάντες, δυο βαλίτσες, εννέα κινητά τηλέφωνα με τα εξαρτήματά τους, 17 ρολόγια, πέντε πορτοφόλια, εννέα ζευγάρια γυαλιών ηλίου καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα! Ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί ένδεκα διαρρήξεις στα Λακήθρα, τον Καραβάδο, τη Σάμη, τα Σπαρτιά και άλλες περιοχές και τα μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας. Το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων αναγνωρίστηκε από τους ιδιοκτήτες τους και τους επιστράφηκε, ενώ για τα υπόλοιπα η έρευνα συνεχίζεται.

Το star.gr αναφέρει τα παρακάτω

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου έντεκα περιπτώσεις διαρρήξεων εξοχικών κατοικιών στην Κεφαλονιά.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων Αλβανών (τριών αντρών και μιας γυναίκας) ηλικίας 28,30,32 και 26 ετών. Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης εντοπίστηκαν την Δευτέρα (10.06.2013) το μεσημέρι στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς οι τέσσερις αλλοδαποί και σε διαδοχικές έρευνες που ακολούθησαν σε δύο οικίες τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος χρυσαφικών και τιμαλφών , πλήθος ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών και το χρηματικό ποσό των 1.380 ευρώ
  • 11 τσάντες
  • 2 βαλίτσες
  • 9 κινητά τηλέφωνα και εξαρτήματα τους
  • 17 ρολόγια
  • 5 πορτοφόλια
  • 9 ζευγάρια γυαλιών ηλίου καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα
  • ένα επιβατικό αυτοκίνητο

Από την εξέλιξη της έρευνας που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου προέκυψε ότι οι τέσσερις αλλοδαποί είχαν συγκροτήσει ομάδα και διέπρατταν κατ’ εξακολούθηση διαρρήξεις το τελευταίο χρονικό διάστημα σε εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Κεφαλονιάς και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί έντεκα υποθέσεις από τις οποίες ξεχωρίζουν:

Το Σάββατο (18.05.2013) στα Λακήθρα, από την οποία αφαίρεσαν χρυσαφικά, τιμαλφή και χρήματα αξίας 4.000 ευρώ περίπου

Την Κυριακή (02.06.2013) στον Καραβάδο, από την οποία αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 15.000 ευρώ περίπου

Την Δευτέρα (03.06.2013) στη Σάμη, από την οποία αφαίρεσαν χρυσαφικά, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 10.000 ευρώ περίπου

Την Παρασκευή (24.05.2013) στα Σπαρτιά, από την οποία αφαίρεσαν ρούχα και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 4.200 ευρώ περίπου

Την Κυριακή (09.06.2013) στον Καραβάδο, από την οποία αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και ρούχα αξίας 7.500 ευρώ περίπου

Από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου που διενεργεί τις έρευνες εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι τέσσερις αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων αναγνωρίστηκε και επιστράφηκε στους κατόχους τους.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team