«Θρίλερ» ανοιχτά της Κεφαλλονιάς με σκάφος

Λιμενικό σκάφος

Λιμενικό σκάφος Φωτογραφία αρχείου

Ακινητοποιημένο σε διεθνή ύδατα, νοτιοδυτικά του Αργοστολίου, βρίσκεται από τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας σκάφος με 65 μετανάστες, το οποίο είχε κατεύθυνση προς τις ιταλικές ακτές, όμως έμεινε από καύσιμα.

Το σκάφος, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είχε ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη με κατεύθυνση την Ιταλία, εξέπεμψε σήμα ότι βρίσκεται σε δυσχερή θέση και στο σημείο έχουν σπεύσει από νωρίς δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού και ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας.

Εντούτοις, προς το παρόν τα σκάφη του Λιμενικού μπορούν μόνο να παρακολουθούν την κατάσταση, καθώς αφενός το πλοίο βρίσκεται σε διεθνή ύδατα και αφετέρου είναι εξερχόμενο, προς Ιταλία, και δεν έκαναν απόπειρα παράνομης εισόδου στη χώρα μας, οπότε δεν μπορούν να επέμβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα Ζακύνθου, οι επιβαίνοντες στο πλοίο δήλωσαν πως δεν υπάρχει καπετάνιος και αρνήθηκαν να ρυμουλκηθούν στο λιμάνι της Κεφαλονιάς.

Οι επιβαίνοντες φέρεται να ζήτησαν από τους λιμενικούς να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι προς την Ιταλία ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα προμηθευτούν καύσιμα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαβουλεύσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να γίνει ο χειρισμός της κατάστασης. Ευτυχώς στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι να δοθούν καύσιμα από το φορτηγό πλοίο που βρίσκεται στην περιοχή, ή να μεταφέρει το φορτηγό πλοίο τους μετανάστες σε ασφαλές μέρος στις ιταλικές ακτές.

Πηγή άρθρου: in.gr