Τι (δεν) είναι έτοιμη να δώσει η Μέρκελ

Τα πάντα για την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ

H Καγκελάριος Μέρκελ .

Η πρώτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο δεν θα φέρει αποφάσεις. Για αποφάσεις χρειάζεται η έκθεση της τρόικας, επαναλαμβάνει συνεχώς η Καγκελάριος Μέρκελ. Θα έχει όμως αποτελέσματα.

Το εύρος των αποτελεσμάτων θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από το περιεχόμενο που θα έχει στις αποσκευές του ο Πρωθυπουργός και η ελληνική αποστολή. Οσο πιο αξιόπιστο είναι το πακέτο των μέτρων που θα παρουσιάσουν σήμερα στην Καγκελάριο Μέρκελ και αύριο στον Πρόεδρο Ολάντ, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να αποσπάσει η κυβέρνηση παραχωρήσεις από τους εταίρους της.

Επί της ουσίας όμως, ο Πρωθυπουργός και η ελληνική αποστολή θα πρέπει να κρατούν μικρό καλάθι στο Βερολίνο. Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε περισσότερο χρόνο και όχι περισσότερα λεφτά. Θα πάρει την επιμήκυνση μόνο στον βαθμό που θα καταφέρει να πείσει τους συνομιλητές του ότι αυτό δεν θα σημάνει περισσότερα χρήματα.

Αύξηση του υφιστάμενου χρηματοδοτικού πλαισίου θα πρέπει να περάσει ξανά από τη γερμανική Βουλή, και πλειοψηφία για κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να δώσει περισσότερα λεφτά στην Ελλάδα. Ακόμα και η «Ντι Λίνκε» – ο μόνος συνομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία – προτρέπει να καλυφθεί η τρύπα με εφάπαξ φορολόγηση των ελλήνων εκατομμυριούχων.

email
Πηγή άρθρου: tanea.gr