Το Λιμενικό περισυνέλεξε κωπηλάτες που κινδύνεψαν στο Μύρτο

Λιμενικό Σώμα Κεφ/νίας-Ιθάκης

Λιμενικό Σώμα Κεφ/νίας-Ιθάκης

Μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, για περιστατικό αποκλεισμού τεσσάρων (04) αλλοδαπών ατόμων, σε παραλία νότια του λιμένα Άσου.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω αποτελούσαν μέλη ευρύτερης κωπηλατικής ομάδας που περιέπλεε τη ν. Κεφαλονιά και λόγω δυσμενών τοπικών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, αποσπάστηκαν από την ομάδα με αποτέλεσμα να αποκλειστούν στην ως άνω παραλία.

Οι δύο (02) εκ των τεσσάρων (04) κινδυνευόντων, απέπλευσαν αυτοβούλως με τα κανό τους και προσέγγισαν την παραλία «ΜΥΡΤΟΣ» από όπου, με μέριμνα του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Φισκάρδου, διεκομίσθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Στη συνέχεια, λόγω αδυναμίας οδικής προσβασιμότητας στην παραλία νότια της Άσου από χερσαίο μέσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ιδιωτικό σκάφος, με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περισυνέλεξε τους εναπομείναντες δύο (02) αλλοδαπούς, οι οποίοι, αφού αποβιβάστηκαν στην παραλία «ΜΥΡΤΟΣ», μεταφέρθηκαν με μέριμνα προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Διαβάστε επίσης αυτό: Ο γύρος της Κεφαλονιάς σε 21 ημέρες

Πηγή άρθρου: kefalonitikanea.gr