Το Yπουργείο διαψεύδει ολα τα δημοσιεύματα για το ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

Υπουργείο Παιδείας

Υπουργείο Παιδείας

«Τα χθεσινά δημοσιεύματα για το Λύκειο δεν ανταποκρίνονται καθόλου στην πραγματικότητα ούτε ως προς το περιεχόμενό τους ούτε ως προς την κατεύθυνση ή τη φιλοσοφία που συζητά το Υπουργείο Παιδείας».

Στην κατηγορηματική αυτή διάψευση προχώρησε ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση

«Η διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για τις αλλαγές στο Λύκειο δεν μπορεί να κινείται σ΄αυτούς τους άξονες ούτε ν΄ακολουθεί τέτοιου είδους διαδικασίες» τονίζει ο υφυπουργός Παιδείας και σημειώνει τα εξής:.

Α. Η όλη προετοιμασία -η οποία βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη- θα είναι απολύτως θεσμική, οι διατάξεις για το νέο Λύκειο θ΄αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης με τους αρμόδιους φορείς, με το ΕΣΥΠ και βεβαίως θα συμπεριλαμβάνουν τις προτάσεις των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Ήδη δουλεύουμε με βάση αυτές. Κατά συνέπεια, τα δημοσιεύματα δεν έχουν κανένα σημείο τομής με τα παραπάνω που αναφέρω.

Β.Για ένα τόσο σημαντικό θέμα, το περιεχόμενό τους δεν εμπεριέχει στοιχεία διαλόγου στο βαθμό που αυτός θα προκύψει μόνο από συντεταγμένες διαδικασίες και με απόλυτη διαφάνεια.

Γ.Επομένως, κατηγορηματικά διαψεύδω την επιχείρηση διαμόρφωσης ενός πλαισίου συζήτησης, η οποία δεν απηχεί τις προθέσεις και τις απόψεις του Υπουργείου Παιδείας.

email
Πηγή άρθρου: essos.gr