Τραγωδία με μετανάστες στη Ρόδο – Tουλάχιστον τρεις νεκροί

Τραγωδία με μετανάστες στη Ρόδο

Τραγωδία με μετανάστες στη Ρόδο

Λίγα μέτρα μόλις από την ακτή της Ρόδου συνέβη νέα τραγωδία με μετανάστες, καθώς άντρες του Λιμενικού έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής τρεις νεκρούς, ένα παιδί, έναν άντρα και μια γυναίκα.

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στα βράχια της ακτής Ζέφυρος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ένα ιστιοφόρο σκάφος προσάραξε σε βραχώδη ακτή πολύ κοντά στην πόλη της Ρόδου, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, ενώ ήδη έχουν διασωθεί 80 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τοπικό Τύπο, οι μετανάστες είναι στο σύνολο περισσότεροι από διακόσιους, πιθανότατα πρόκειται για Σύρους πρόσφυγες, που προσπαθούν εναγωνίως να βγουν στην ακτή.

Όπως μεταδίδει ο ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο», το πλοιάριο που επέβαιναν οι μετανάστες συνετρίβη στα βράχια της ακτής και έτσι οι άνθρωποι βρέθηκαν στη θάλασσα και προσπαθούν να σωθούν, ενώ επικρατούν ευτυχώς, καλές καιρικές συνθήκες.

Πολίτες της Ρόδου που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και το ΕΚΑΒ, προσπαθούν να περιθάλψουν όσους διασώζονται ή κατορθώνουν να βγουν στην ακτή.

Την επιχείρηση διάσωσης συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας το οποίο έχει θέσει σε ετοιμότητα το νοσοκομείο Ρόδου. Εκεί έχουν διακομιστεί μέχρι στιγμής 28 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους μια γυναίκα και ένα παιδί, που κατέληξαν.

email