Τρεις βαριά τραυματίες από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Οι δύο νοσηλεύονται διασωλημενώμενοι στην εντατική του Θριασίου – Ένας μεταφέρεται στην εντατική του Γεννηματά – Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης λένε από τα ΕΛΠ – Προβληματισμός από την τοξικότητα του νέφους

Τρεις σοβαρά τραυματίες, που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην εντατική του Θριασίου και του Αττικού, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής στα διυλιστήρια Ασπροπύργου.

Ειδικότερα, τρεις νοσηλεύονται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, εκ των οποίων οι δύο διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς ο ένας (31 ετών), φέρει 70% εγκαύματα και ο δευτερος (43 ετών) εισπνευστικό έγκαυμα. Ο τρίτος (29 ετών) φέρει εγκαύματα στα χέρια και η καταστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

‘Αλλοι τρεις νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Αττικό», με εγκαύματα και ανεπνευστική ανεπάρκεια. Οι δύο εξ αυτών -ο ένας με 60-70% εγκαύματα β΄βαθμού και ο άλλος με αναπνευστική ανεπάρκεια- αναμένεται να μεταφερθούν στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς». Ο τρίτος, με μεσαίας βαρύτητας εγκαύματα, νοσηλεύεται σε Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 8:20 το πρωί κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΕΛΠΕ. Πιθανώς κάποιος σπινθήρας προκάλεσε φλόγες σε μία από τις δεξαμενες. Μέσα σε λίγη ώρα, πυκνός μαύρος καπνός κάλυψε τον ουρανό ως τον Πειραιά, προκαλώντας προβληματισμό σχετικά με την τοξικότητά του.

Η πυροσβεστική επενέβη μόνο μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς από την πυρασφάλεια των εγκαταστάσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις υψηλές θερμοκρασίες στο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ατύχημα συνέβη σε μονάδα παράγωγης όπου εκδηλώθηκε φωτιά και στη συνέχεια έκρηξη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν καύσιμα, κάτι που παραπέμπει σε διαρροή. Ωστόσο οι έρευνες για τα αιτία του συμβάντος είναι σε εξέλιξη.

Πάντως οι εργαζόμενοι είναι εξαγριωμένοι και βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τα διυλιστήρια. Όπως καταγγέλλουν, στην δεξαμενή σημειώθηκε έκρηξη και ακολούθησε η φωτιά, ενώ δεν χτύπησε ο συναγερμός για εκκένωση. Οι εργαζόμενοι βγήκαν μόνοι τους και εκκένωσαν τον χώρο, ενώ, όπως λένε, η πρώτη ενημέρωση από την διοίκηση ήταν ότι πήραν φωτιά ξερά χόρτα και ότι δεν υπάρχει φόβος.

Λόγω του περιστατικού και της μεγάλης κινητοποιήσης για αρκετή ώρα είχε διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών-Κορινθού στο ύψος των διυλιστηρίων, αποκαταστάθηκε όμως λίγο πριν τις 11 το πρωί.

Ανακοίνωση για την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου εξέδωσαν τα ΕΛΠΕ, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr