Τσίπρας: Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, ψάξτε τον επόμενο

A.Τσίπρας

A.Τσίπρας

Συνέντευξη στο Βρετανικό κανάλι Channel 4 παραχώρησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την εκτίμηση πως αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ τότε το κόστος για την Ευρωζώνη θα είναι τεράστιο και θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

«Ελπίζω να κυριαρχήσει η λογική και να μην εξαναγκασθεί η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ» τονίζει ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

«Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, τις αμέσως επόμενες μέρες οι αγορές θα αρχίσουν να ψάχνουν τον επόμενο», δηλώνει ο κ. Τσίπρας, εκτιμώντας παράλληλα «ο επόμενος θα είναι η Ιταλία, που έχει 1,9 τρισ. χρέος, ενώ η Ελλάδα έχει 350 δισ.».

Ερωτηθείς για το αν η Γερμανία δεν «μπλοφάρει» και επιμένει στα μέτρα λιτότητας ή στην έξοδο από το ευρώ, ο κ. Τσίπρας σχολιάζει ότι, κατά την άποψή του, δεν θα επιμείνουν και υπογραμμίζει ότι «πρέπει να συζητήσουμε για μια πραγματική λύση στο πρόβλημα, το οποίο δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό».

Ο κ. Τσίπρας παρομοιάζει μάλιστα το δίλημμα που θέτουν οι Άνγκελα Μέρκελ και Ντέιβιντ Κάμερον, ως μια κατάσταση Ψυχρού Πολέμου.

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ισοδύναμη με εκείνη που αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ με τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια των ημερών του Ψυχρού Πολέμου. Και οι δύο πλευρές είχαν πυρηνικά όπλα στα χέρια τους και οι δύο πλευρές απείλησαν να πατήσουν το κουμπί και να το ενεργοποιήσουν» σχολιάζει.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την Άνγκελα Μέρκελ να «χαμηλώσει το εγώ της και να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική λιτότητας είναι η λάθος πολιτική και να προσπαθήσει να συνεργαστεί μαζί μας πάνω σε μία κοινή λύση».

email