Βacon ντόνατ υπάρχει και αυτό

Bacon donut

Bacon donut.(Πηγή φώτο:thejetpacker.com)

Είναι το πιο γελοίο πράγμα που έχω ακούσει στην ζωή μου.

Δήλωσε ο Jay Leno όταν η Amanda Seyfried του έδωσε να δοκιμάσει live το bacon marple doughnut που έφερε μαζί της αεροπορικώς από το Portland (όπου πέρασε τρεις μήνες γυρίζοντας το Gone).

Μια μπουκιά μετά, ο σαγόνιας αναθεώρησε πλήρως ‘Είναι το πιο γευστικό donut που έχω δοκιμάσει ποτέ.

Όπως είναι φανερό από το πόσο υποφέρουν τα κουμπιά των σακακιών του, ο Jay έχει δοκιμάσει εκατοντάδες, χιλιάδες ντόνατ στην ζωή του.

Ούτε είναι δυνατόν να πληρώθηκε από τa Voodoo donuts για να τους κάνει διαφήμιση, καθώς πρόκειται για mini αλυσίδα με έδρα το Portland και χωρίς δυνατότητα αποστολής στην υπόλοιπη Αμερική.

Το συμπέρασμα που προκύπτει; Ο λόγος που η Amanda, o Jay, o Anthony Bourdain ( o οποίος βρέθηκε εκεί για γύρισμα μαζί με τον ντόπιο Chuck Palahniuk-check το βίντεο από το 2.00 και μετά ) και οποιοσδήποτε άλλος έχει επισκεφτεί το Portland δεν μπορεί να σταματήσει να μιλά για αυτά, είναι επειδή τα Voodoo doughnuts είναι τόσο συγκλονιστικά καλά.

Προφανώς παίζει σημαντικό ρόλο και ο παράγοντας marketing. Τα Voodoo (voodoodoughnut.com) άνοιξαν το 2003 το πρώτο τους κατάστημα, σε ένα τσοντοσινεμά στην χειρότερη περιοχή της πόλης. Και από τότε δεν έχει περάσει μέρα που η ουρά να μην φτάνει ως την γωνία. Εκεί δηλαδή που παραμονεύει ο ντόπιος ντίλερ.

Best seller του καταστήματος είναι τα bacon marple ντόνατς, ένα ολοκληρωμένο –σύμφωνα με κάποιους- πρωινό, καθώς συνδυάζει ιδανικά το αλμυρό με το γλυκό.

Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον έχει το Voodoo Doughnut, σε σχήμα κούκλας βουντού και παραγεμισμένο με μαρμελάδα στο χρώμα του αίματος, το Portland ντόνατ (είναι το επίσημο ντόνατ της πόλης από το 2003, όταν και πήρε τον τίτλο σε ειδική τελετή) και το triple chocolate penetration ντόνατ.

Ναι, είναι τόσο πρόστυχο όσο φαντάζεσαι. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το logo του μαγαζιού, ιδιοκτήτες του οποίου είναι δυο gay αναρχικοί ‘ The magic is in the hole’.

Voodoo-box

Voodoo-box

Αν και οι πιο διαβόητες δημιουργίες τους δεν είναι πια στο μενού, μετά από παρέμβαση της υγειονομικής υπηρεσίας. Το πρώτο ήταν μια εκδοχή του cock and balls ντόνατ, αυτού σε σχήμα πέους, που ήταν πασπαλισμένο με Viagra.

Και οι άλλες δυο το NyQuil Glaze Doughnut (πασπαλισμένο με το ομώνυμο φάρμακο κατά του κρύου) και το Vanilla Pepto Crushed Tums Doughnut (πασπαλισμένο με τα ομώνυμα φάρμακα κατά της δυσπεψίας).

Σύμφωνα με κάποιον που έχει δοκιμάσει τα δυο τελευταία ‘ Το Nyquil δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Αλλά το Pepto ήταν ιδανικό για όποιον ήπιε εκείνο το παραπάνω σφηνάκι τεκίλα στις δυο το πρωί. Τρώγοντας το είτε ηρεμούσε το στομάχι σου, είτε ξέρναγες τα αντερά σου, οπότε και πάλι τελικά αισθανόσουν καλύτερα’.

Ενώ εκτός μενού βρίσκεται και το speedball ντόνατ, εκείνο που συνδύαζε σοκολάτα με καφεΐνη και για το οποίο ο Letterman είχε δηλώσει ‘Πλέον κάθε Αμερικάνος παχύσαρκος μπορεί να μένει ξύπνιος κατά την διάρκεια του μπαϊπάς του’.

Οι πιο φανατικοί έχουν την δυνατότητα να τελέσουν και την γαμήλια τελετή τους εντός του ροζ κτιρίου των Voodoo, με εκείνα να παρέχουν το catering, δηλαδή doughnut και καφέ.

Πηγή άρθρου: oneman.gr