Βατός Καβάφης στα Νεοελληνικά, πολύ δύσκολη η Φυσική

Πανελλαδικές εξετάσεις.Φωτογραφία : kathimerini.gr

Πανελλαδικές εξετάσεις.Φωτογραφία : kathimerini.gr

Ποίημα του Κ. Καβάφη για το «γήρασμα του σώματος και της μορφής», υπό τον τίτλο «Μελαγχολία το? ?άσωνος Κλεάνδρου», ήταν το θέμα του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

Όπως είπε στο «Θέμα» η φιλόλογος Ρούλα Μακρή, μέλος του Συλλόγου Φροντιστών , το θέμα ήταν εντός της διδαχθείσας ύλης , τα ερωτήματα δεν έκρυβαν παγίδες και ήταν κατανοητά. Ο ποιητής Κ. Καβάφης, όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή θεωρείται από τους «αγαπημένους» ποιητές των φιλολόγων και κατ επέκταση και των μαθητών.

Ιδιαίτερα δύσκολα χαρακτηρίστηκαν από εκπαιδευτικούς και μαθητές τα θέματα της Φυσικής. Αρκετοί υποψήφιοι βγήκαν απογοητευμένοι από τα εξεταστικά κέντρα , λέγοντας ότι ο βαθμός δυσκολίας ήταν πολύ υψηλός.

Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται τη Δευτέρα, 28 Μαΐου, με τους υποψηφίους να διαγωνίζονται στα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στα Μαθηματικά οι υποψήφιοι Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr