Βέλγικος Ποιμενικός

Βέλγικος Ποιμενικός

Βέλγικος Ποιμενικός.Πηγή φώτο:dogbreedinfo.com)

Ο χαρακτήρας του Βέλγικου ποιμενικού είναι το κυριότερο προσόν του.

Η συμπεριφορά του ειναι το πρωταρχικό στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει απο τα υπόλοιπα τσοπανόσκυλα.

Τα γρήγορα αντανακλαστικά, ο αυθορμητισμός, ο συναισθηματισμός και η υπερευαισθησία του είναι τα διακριτικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του.

Η ”ποιότητα του χαρακτήρα”του Βέλγικου ποιμενικού εκφράζεται μέσα απο τη γενική του εμφάνιση και περιγράφεται ανάγλυφα στο ακόλουθο απόσπασμα του βιβλίου.

Η Περιγραφή του Βελγικού Ποιμενικού:”Η πνευματώδης ιδιοσυγκρασία του ,πρέπει να αναζητηθεί στη συνολική συμπεριφορά και στις εκφράσεις του.Είναι πάντα έτοιμος για δράση.

Η αθλητική κορμοστασιά του μοιάζει να σφύζει από εκρηκτικές δυνάμεις που δυσκολεύεται να συγκρατήσει.

Το σπινθηροβόλο βλέμμα του, γεμάτο ειλικρίνεια και ανυποκρισία, καθρεφτίζει τη φλόγα μιάς ιδιοσυγκρασίας αντιπροσωπευτικής των Βελγικών Ποιμενικών.Στα μάτια του απεικονίζονται πειστικά η δύναμη, η γεναιότητα και η ετοιμότητα για δράση.Οι στάσεις του σώματος, οι κινήσεις του κεφαλιού και η εκφραστικότητα των ματιών αποτελούν χαρακτηριστικά διακριτικά γνωρίσματα της ράτσας”.

Η δίψα για μάθηση και η προθυμία του να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του κατόχου του είναι παροιμιώδεις.

Επειδή σφύζει απο ενεργητικότητα και περιέργεια απο πολύ νεαρή ηλικία, πρέπει να ασχολείστε μαζί του τακτικά.Οι δραστηριότητες που του αρέσουν ειναι το τρέξιμο,που οι επιδόσεις του είναι εντυπωσιακές,άλματα ( σε μήκος και ύψος ), υπερπήδηση εμποδίων ,αναρρίχηση σε τοίχους και ανεμόσκαλες.

Η δραστηριότητα που απεχθάνεται είναι η ”πλήξη”…

Πηγή άρθρου: stardogs.gr