Βενζίνη στα Σούπερ Μάρκετ

Αντλία Πετρελαίου

Αντλία.

Ριζικές αλλαγές στην εγχώρια αγορά πρατηρίων καυσίμων φέρνει το νέο Μνημόνιο, καθώς μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας και την άρση των περιορισμών για την ίδρυση πρατηρίων από σούπερ μάρκετ, με μείωση των αποστάσεων, εξέλιξη η οποία έχει ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις των βενζινοπωλών.

Ειδικότερα, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 η κυβέρνηση υποχρεούται να τροποποιήσει τη σχετική νομοθεσία και υπουργική απόφαση, ώστε να απελευθερωθούν πλήρως τα ωράρια των πρατηρίων υγρών καυσίμων, με παράλληλη λειτουργία του τρέχοντος συστήματος υποχρεωτικής νυκτερινής λειτουργίας, εκ περιτροπής, σε ορισμένο αριθμό βενζινάδικων ανά νομαρχία, πέραν του κανονικού ωραρίου.

Η απόσταση
Στο δεύτερο τρίμηνο η κυβέρνηση θα πρέπει να μειώσει την ελάχιστη απόσταση (σήμερα είναι 80 μέτρα) μεταξύ σταθμού υγρών καυσίμων και χώρων των οποίων η χωρητικότητα ξεπερνά τα 50 άτομα. Ακόμη θα πρέπει να καταργήσει την απαίτηση κατασκευής ανεξάρτητης κυκλοφοριακής σύνδεσης για βενζινάδικα εντός έκτασης υπεραγοράς. Τέλος προβλέπεται η κατάργηση του μη ανταποδοτικού τέλους στην τιμή των καυσίμων και το οποίο πηγαίνει στο ταμείο των βενζινοπωλών.

Πηγή άρθρου: ethnos.gr