Βραδιά παραδοσιακού χορού το Σάββατο στον Πόρο

Σύλλογος Μικρασιατών Πέλλας «Η Μπίγα»

Σύλλογος Μικρασιατών Πέλλας «Η Μπίγα»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας ”Το Παλιόκαστρο” σας προσκαλεί στην “Βραδιά Παραδοσιακών Χορών” που οργανώνει τo ΣΑΒΒΑΤΟ 20 Ιουνίου 2015, ώρα 20:45 στο ανοικτό θέατρο Πόρου.
Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων:

”Πηνελόπη” Σκάλας, ”Παλόκαστρο” Πάστρας και Σύλλογος Μικρασιατών Πέλλας «Η Μπίγα» .

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Σύλλογος Μικρασιατών Πέλλας «Η Μπίγα»

Σύλλογος Μικρασιατών Πέλλας «Η Μπίγα»

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πέλλας «Η Μπίγα» ιδρύθηκε το 2002 από μια ομάδα δραστήριων πολιτών του νομού Πέλλας, κυρίως όμως της Έδεσσας και των περιχώρων της, που τους ένωνε η κοινή μικρασιατική τους καταγωγή από το χωριό “Πηγαί” της Μικράς Ασίας, στις όχθες του Γρανικού ποταμού.

Το Μάρτιο του 2005 το καταστατικό τροποποιείται και ο σύλλογος πλέον δειυρύνεται, καθως μετονομάζεται σε “Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Πέλλας”. Η διακριτική ονομασία (Η Μπίγα) έμεινε στη σφραγίδα “τιμής ένεκεν” για να θυμίζει σε όλους τους πρώτους ιδρυτές.

Τακτικά μέλη του συλλόγου μπορούν να γίνουν όσα ενήλικα άτομα έλκουν τη καταγωγή τους από τη Μικρά Ασία, καθώς επίσης και οι με αγχιστεία με αυτούς συνδεόμενοι μη Μικρασιάτες στην καταγωγή.
Έδρα του συλλόγου είναι η Έδεσσα.

Κύριος σκοπός του συλλόγου είναι η διαφύλαξη, προαγωγή και διάδοση των μικρασιατικών εθίμων και ιστορίας εν γένει, καθώς και η περισυλλογή και διάσωση λαογραφικού υλικού σχετικού με τη ζωή των Μικρασιατών.

Παραδοσιακοί χοροί

email