Βρήκαν τους λογαριασμούς του Σώρρα

Υπόθεση Σώρρα

Υπόθεση Σώρρα

Ένα απόρρητο έγγραφο  βρίσκεται στα χέρια των επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αφορά στην οικονομική δραστηριότητα του «πολύκροτου» Αρτέμη Σώρρα, ομογενή επιχειρηματία και κατόχου μετοχών από την «Banque d’ Orient», την οποία ίδρυσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος το 1904 σε Θεσσαλονίκη, Σμύρνη και Αλεξάνδρεια, και υπόσχεται… ομόλογο αξίας 670 δισ. ευρώ για να σώσει την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, το έγγραφο αναφέρει ότι, ο κ. Σώρρας έχει δώδεκα (!) καταθετικούς λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο εκ των οποίων οι τρεις είναι σε τράπεζα της Ελβετίας. Τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας.Μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να έχει κοινοποιήσει το εν λόγω στοιχείο στο υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο με την σειρά του και σε συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές καλείται να ρίξει φως στην υπόθεση. Στο μεταξύ- όπως αναφέρουν οικονομικοί κύκλοι – οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις αναμένεται να προκαλέσουν αναταράξεις στην οργάνωση «End National Debt», που δημιουργήθηκε από μία ομάδα ελλήνων ομογενών -κυρίως από τις ΗΠΑ- και εξέφρασε τη βούληση να εξαγοράσει το συνολικό ελληνικό χρέος.

Όπως αποκαλύπτει το newpost.gr, το απόρρητο έγγραφο βρέθηκε στη διάθεση του ΥΠΟΙΚ έπειτα από σχετικούς ελέγχους και σε συνεργασία με αμερικανικές υπηρεσίες, ωστόσο δεν διευκρινίζονται, τουλάχιστον προς το παρόν, τα ακριβή ποσά που έχει καταθέσει ο κ. Σώρρας και στους δώδεκα λογαριασμούς και δη σε εκείνους της Ελβετίας.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι: «Οι λογαριασμοί είναι υπαρκτοί και γίνεται αναφορά στα ποσά αυτά. Ωστόσο ουδείς γνωρίζει εάν οι καταθέτες ήταν συνεπείς στην αρχική τους δήλωση σχετικά με τα ποσά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί αρχικά να δήλωσαν το ποσόν που επρόκειτο να καταθέσουν αλλά η κατάθεση με αυτό το ποσόν να μην έγινε τελικά ποτέ!»

Η εξέλιξη αυτή δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την θέση του κ. Σώρρα αλλά και του συνεργάτη τουΜανόλη Λαμπράκη, πρόεδρο της οργάνωσης «END» καθώς προχθές το υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε πως το επίμαχο ομόλογο είναι πλαστό. Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Καρυώτη, καθηγητή της Πολιτικής Οικονομίας του Maryland, ο οποίος μίλησε το Σαββατοκύριακο σε εκπομπή του Mega το ομόλογο αυτό είναι πλαστό, αφού ο ίδιος απευθύνθηκε σε ειδικούς του υπουργείου Οικονομικών της Αμερικής, που εξέτασαν αντίγραφό του και κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα.

Ερωτήματα εγείρονται συνεπώς για τη διαφάνεια των οικονομικών δραστηριοτήτων του φερόμενου ως τρισεκατομμυριούχου που υποστηρίζει ότι μπορεί να αγοράσει το χρέος της Ελλάδας, ο οποίος συνεχίζει απτόητος τις παραληρηματικές καταγγελίες του στις οποίες εμπλέκει και τον πρόεδρο τουΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο!

«Γιατί αν δείτε πόσο παλιοί είμαστε και τις διασυνδέσεις μας θα σας πω ότι ο Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών όταν ήρθε στην Αμερική τον έφερε ο καθηγητής Καρυώτης που είναι φίλος του στο ίδιο τραπέζι με τον Μανώλη Λαμπράκη και συζητήσαμε το θέμα. Του έδωσε μάλιστα και μια επιστολή που κάποια στιγμή θα δοθεί στη δημοσιότητα» υποστηρίζει σήμερα ερωτώμενος από δημοσιογράφους ο ομογενής «μεγιστάνας».

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr