Βροχερό καλοκαίρι στην Ελλάδα, προβλέπει γερμανός μετεωρολόγος

Βροχές-Καταιγίδες

Βροχές-Καταιγίδες

Σύμφωνα με το Γερμανό μετεωρολόγο Ντομινίκ Γιουνγκ, της ιστοσελίδας www.wetter.net, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να σημειωθούν αρκετές βροχοπτώσεις φέτος το καλοκαίρι στις χώρες της νότιας Ευρώπης και κατ’ επέκταση και στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», ο Γιουνγκ χρησιμοποίησε ένα αμερικανικό μοντέλο μακροπρόθεσμης πρόγνωσης του καιρού και κατέληξε στο αποτέλεσμα, ότι το νοτιοευρωπαϊκό τόξο από την Πορτογαλία έως την Ελλάδα θα βιώσει εφέτος ένα αρκετά υγρό καλοκαιρινό τρίμηνο.

Αυτό δεν σημαίνει, ότι θα βρέχει συνεχώς σε αυτές τις χώρες τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αλλά ότι θα είναι υψηλότερη η πιθανότητα βροχής σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές. Ο Γιουνγκ προβλέπει επίσης απολύτως κανονικές θερμοκρασίες για τις νοτιοευρωπαϊκές χώρες, αντικρούοντας έτσι και τις προβλέψεις για καύσωνα.

Η Γερμανική Υπηρεσία Πρόγνωσης Καιρού DWD απέφυγε πάντως να κάνει κάποια μακροπρόθεσμη πρόβλεψη, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο «ισοδυναμεί με ζαριά». Ο εκπρόσωπός της Τόμας Ρούπερτ θεωρεί πολύ δύσκολες και όχι επιστημονικά τεκμηριωμένες τις μετεωρολογικές προβλέψεις για όλο το καλοκαίρι.

email
Πηγή άρθρου: inews.gr