Με βροχές, καταιγίδες και χιόνια μπαίνει το 2014

Χιόνια στον Αίνο

Χιόνια στον Αίνο

Με… άγριες διαθέσεις όσον αφορά τον καιρό μπαίνει το 2014. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς από τα νοτιοδυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται αρχικά σε Ιόνιο και Πελοπόννησο και βαθμιαία σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου (πάνω από τα 1100μ υψόμετρο). Από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά σταδιακά τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και μεθαύριο Πέμπτη θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χωρά και κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά. Παγετός τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο,τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα πιθανόν θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από τα 1100μ υψόμετρο) οι οποίες στην Πελοπόννησο θα είναι κατά περιόδους πιο πυκνές. Βελτίωση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι στα νότια σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από τα 1100μ υψόμετρο) οι οποίες στην Πελοπόννησο θα είναι κατά περιόδους πιο πυκνές. Βελτίωση το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στη Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά το βράδυ. Η θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μετά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα είναι πιθανόν κατά τόπους ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Βελτίωση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Πέμπτη, στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους έντονες κυρίως στα Δωδεκάνησα. Σταδιακά και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί.

Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

email
Πηγή άρθρου: nooz.gr