Αδυνάτισμα με ενέσεις ομοιοπαθητικής

Νέο: Αδυνάτισμα με ενέσεις ομοιοπαθητικής

Νέο: Αδυνάτισμα με ενέσεις ομοιοπαθητικής.

Επεμβάσεις λιποαναρρόφησης που ταλαιπωρούν, θεραπείες με μηχανήματα που παίρνουν πολύ χρόνο και χρήμα, εξαντλητικές δίαιτες που δεν βοηθούν σε τίποτα. Οι καινούργια απάντηση βρίσκεται στις ενέσεις μεσοθεραπείας με ομοιοπαθητικά φάρμακα, την τελευταία παραλλαγή της κλασικής μεσοθεραπείας. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην ομοιοπαθητική ιατρική παρασκευάζονται σε ειδικά διαλύματα και συνδυάζονται σε μεσοθεραπευική κοκτέιλ ώστε να εγχυθούν τοπικά. «Η δράση στο δερματικό και τον υποδόριο λιπώδη ιστό είναι εντυπωσιακή» μας λέει η δερματολόγος Πηνελόπη Τυμπανίδου, η οποία συμμετείχε σε έρευνες για τη θεραπευτική δράση των φυτικών ουσιών στο νοσοκομείο St. Mary’s του Λονδίνου. «Οι ιδιότητές τους τώρα πια αποδεικνύονται και επιστημονικά μέσα από κλινικές έρευνες».

 

Πως λειτουργεί; Στόχος της ομοιοπαθητικής είναι να ενισχύσει τις αμυντικές δυνάμεις του οργανισμού και να τον βοηθήσει να καταπολεμήσει ο ίδιος το πρόβλημα. Καθώς αυτός που ουσιαστικά θεραπεύεται είναι ολόκληρο το σώμα, τα αποτελέσματα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις θεαματικά και κρατούν για αρκετό καιρό. Τα φάρμακα που χορηγούνται ονομάζονται «ιδιοσυγκρασιακά», επιλέγονται δηλαδή ανάλογα με διάφορες παραμέτρους της ιδιοσυγκρασίας του ασθενούς. Η επιλογή γίνεται ανάμεσα σε 3.500 ομοιοπαθητικές ουσίες που προέρχονται από της φύση. Η εφαρμογή γίνεται με ενέσεις στο ιατρείο. Ωστόσο εκείνο που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι η έλλειψη των παρενεργειών που συνοδεύουν τις φαρμακευτικές ουσίες της κλασικής ιατρικής.

 

Μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων: Για να είναι ολιστική η αντιμετώπιση, μαζί με την κατάλληλη ομοιοπαθητική ουσία, επιλέγεται και το βοτανικό εκχύλισμα που θα ολοκληρώσει τη δράση. «Το πλεονέκτημα των ουσιών που προέρχονται από τη φύση είναι ότι κάθε μία από αυτές συνδυάζει πολλές ιδιότητες» μας εξηγεί η κ. Τυμπανίδου. «Ένα φυτό μπορεί συγχρόνως να καταπολεμάει την κατακράτηση υγρών, να έχει αντιφλεγμονώδη δράση αλλά και να προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες. Συγχρόνως, η φαρμακευτική βοτανολογία μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργούμε θεραπείες «sur mesure», προσαρμοσμένη στις ανάγκες της ασθενούς. Επιλέγουμε τα φυτικά εκχυλίσματα ανάλογα με τις ιδιότητες που μας ενδιαφέρουν, τα συνδυάζουμε κι έτσι προκύπτει ένα καινούργιο, εξατομικευμένο θεραπευτικό διάλυμα».

 

Για τη ρευστοποίηση του αποθηκευμένου λίπους: Η πιο δραστική ουσία κατά της χοληστερίνης και του λίπους, είναι το εκχύλισμα της αγκινάρας που εξαναγκάζει τα λιποκύτταρα να απελευθερώσουν το λίπος και τα κατακρατημένα υγρά. Έτσι καταπολεμάται συγχρόνως τόσο το τοπικό πάχος όσο και η κυτταρίτιδα. Οι ενέσεις γίνονται μία φορά κάθε δύο βδομάδες επί έξι περίπου μήνες. Τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται δύο μήνες μετά την έναρξη της αγωγής και ολοκληρώνονται οκτώ έως δέκα εβδομάδες αφού τελειώσει η θεραπεία. Αν η ασθενής ακολουθήσει σωστή διατροφή και κάνει γυμναστική θα διαρκέσουν για τρία χρόνια. Αν όχι, τότε σύντομα το πρόβλημα θα ξαναδημιουργηθεί. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να κάνει «συντήρηση» της σιλουέττας της με κάποιες επισκέψεις σε τακτά χρονικά διαστήματα. (Το κόστος για κάθε επίσκεψη είναι €150).

 

Για τη διάλυση των τοιχωμάτων των λιποκυττάρων: Η λεκιθίνη της σόγιας είναι γνωστή για τη λιποδιαλυτική της δράση αφού χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της χοληστερίνης, δηλαδή για τη διάλυση των αθηρωματικών πλακών του λίπους που επικάθεται στις αρτηρίες. Ωστόσο, εδώ και λίγο καιρό έχει αποκτήσει μία ακόμη χρήση. Η φωσφατιδυλχολίνη, το ένζυμο που περιέχεται στη λεκιθίνη της σόγιας, επιτίθεται στα τοιχώματα των λιποκυττάρων, τα καταστρέφει και απελευθερώνει το λίπος. Στη συνέχεια μετατρέπει τα μόρια του σε ελεύθερα λιπαρά οξέα ώστε να μεταβολιστούν από τον οργανισμό και να καούν. «Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά τέσσερις εβδομάδες μετά την έγχυση και ολοκληρώνονται μετά από έξι» μας λέει δερματολόγος. «Η ουσία θεωρείται ακίνδυνη στις κατάλληλες δοσολογίες και δεν προκαλούνται παρενέργειες όταν εφαρμόζεται για αισθητικούς σκοπούς. Ωστόσο, μετά τη θεραπεία μπορεί να παρατηρηθούν τοπικά οιδήματα και εκχυμώσεις». Συνήθως, δύο έως τέσσερις θεραπείες με ενδιάμεσα διαστήματα έξι έως οκτώ εβδομάδων, είναι αρκετές (Το κόστος για κάθε επίσκεψη είναι €300).
Για την αποσυμφόρηση του λεμφικού συστήματος: Τα φύλλα της μαύρης καρυδιάς, ενός δέντρου που φυτρώνει κυρίως στην Περσία, είναι πλούσια σε κινόνες και τανίνες, ουσίες που κινητοποιούν τα λεμφικά αγγεία κι έτσι βοηθούν στην καταπολέμηση του οιδήματος. Συγχρόνως είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που φροντίζουν για την καλή λειτουργία του δέρματος. Προστατεύοντας τους ινοβλάστες από την οξείδωση, εξασφαλίζουμε ότι θα μπορέσουν να συνθέσουν τις ίνες του κολλαγόνου και της ελαστίνης που κρατούν το δέρμα σφριγηλό. (Το κόστος για κάθε επίσκεψη είναι €150).
email
Πηγή άρθρου: in.gr