Ανακοινώσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλονιάς

Ιατρική

Ιατρική

Θ Ε Μ Α : «ΑΠΕΡΓΙΑ ΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφ/νιάς συμπλέοντας με τις αποφάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στηρίζει την απεργία των ιατρών των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, την οποία έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία τους για όσο διάστημα αποφασιστεί.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η αποδυνάμωση των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ με την διαθεσιμότητα – κινητικότητα και τις απολύσεις του προσωπικού του, θα οδηγήσει στην ταλαιπωρία-απόγνωση συμπολιτών μας, ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, την αδυναμία λήψης παροχών που έχουν ανάγκη, την εγκατάλειψη της θεραπείας από πολλούς πάσχοντες και την περαιτέρω επιβάρυνση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα.

Σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος είναι αντίθετος στις επιλογές της υποβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της στέρησης της δυνατότητας πρόσβασης σε ειδικούς γιατρούς, όλων των ειδικοτήτων, σε όλο τον πληθυσμό.

Καλούμε τους συναδέλφους να προστατέψουν την αξιοπρέπεια του Ιατρικού Κόσμου.

Ζητάμε την κατανόηση των ασφαλισμένων για την ενδεχόμενη ταλαιπωρία τους και τους ζητάμε να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας προκειμένου να εξασφαλίσουμε συνέχιση, ασφάλεια και ποιότητα στο αγαθό της Δημόσιας Υγείας.

Θ Ε Μ Α : «ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφ/νιάς υπό τη στήριξη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου καλύπτει τη συνεχιζόμενη επ’ αόριστον επίσχεση της επί πιστώσει εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ από τους Βιοπαθολόγους Αργοστολίου Κεφαλονιάς και παρέχει την προστασία του σε όλα τα μέλη του έναντι οποιασδήποτε παράνομης ή κακόβουλης πράξης ατομικά η συλλογικά από την πολιτική ηγεσία ή την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Ζητείται η κατανόηση των ασφαλισμένων για την ενδεχόμενη ταλαιπωρία τους, καθώς η σχεδιαζόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και η αποδόμηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ιδιωτικού Τομέα θα φέρει καίριο πλήγμα στη διασφάλιση της αξιοπιστίας των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών.

                       Η  Πρόεδρος                                                         Η  Γραμματέας

               ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ                                       ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ ΣΤΑΜΩ      

email