Βοοbstagram: Το ακτιβιστικό προφίλ ενός ντεκολτέ.

Βοοbstagram

Βοοbstagram

Mπορεί ένα ανώνυμο, ζουμερό στήθος να σε πείσει να κλείσεις ραντεβού με τον γυναικολόγο σου για μαστογραφία;

Αυτό θέλουν να πιστεύουν στο Boobstagram, οι γάλλοι  Julien GLT και Lionel Pourtau. Γι’ αυτό και έφτιαξαν ένα Tumblr website με περιεχόμενο από instagram απεικονίσεις 24.000 και πλέον στριμωγμένων, ακέφαλων ντεκολτέ. Αποτέλεσμα; Μια provocative καμπάνια πρόληψης του καρκίνου του στήθους που έχει ήδη πάρει viral διαστάσεις.

Εντάξει, δεν είναι η πρώτη φορά που sexy εικόνες έχουν επιστρατευτεί για καλό σκοπό. Πρώτη και καλύτερη μου έρχεται αυτή για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το AIDS. Είναι άλλο πράγμα, όμως, να ζητάς από ηθοποιούς, μοντέλα κλπ να ξεγυμνωθούν για έναν τέτοιο λόγο κι άλλο να προσκαλείς το κορίτσι του διπλανού tablet να κάνει boob-upload.

Σίγουρα είναι μια κίνηση που παρακάμπτει τους φοβικούς συνειρμούς και τις τραυματικές εικόνες που φέρνει στο νου η λέξη καρκίνος του στήθους. Η θέα ενός χυμώδους ντεκολτέ που στριμώχνει διάφορα αντικείμενα για χάριν του δημιουργικού αποτελέσματος, μπορεί να σε κάνει να χαμογελάσεις ή τέλος πάντων να σου δώσει την ευκαιρία να πάρεις λίγο μάτι ακόμη. Αν είσαι άντρας δηλαδή. Που σημαίνει ότι δεν σε αφορά το ραντεβού με τον γυναικολόγο και η ενημέρωση για ξεκαβλωτικά θέματα όπως ο καρκίνος.

Μέχρι τη στιγμή που μπορεί να συμβεί στη μάνα σου, στην αδερφή σου, στην κοπέλα σου, στη γυναίκα σου… Ναι γιατί κι εσύ μπορείς να τους κανονίσεις ένα ραντεβού για προληπτικό έλεγχο.
Οι κοπέλες που συμμετέχουν στην καμπάνια στέλνοντας τα ωραιοποιημένα ντεκολτέ τους, φαντάζομαι πως το ξέρουν ήδη. Και πως είναι ήδη ευαισθητοποιημένες μπρος στον κίνδυνο να χάσουν τα υπερόπλα της θηλυκότητάς τους, πόσω μάλλον την ίδια τους τη ζωή.

Φυσικά μπορεί να το κάνουν και για πλάκα. Ούτως ή άλλως συχνότερα συναντάς λαχταριστά μπούστα παρά λαχταριστά βλέμματα ή χαμόγελα (και ακόμα πιο σπάνια και τα δυο μαζί)- εντάξει πείτε με ρομαντική, αφελή κι ό,τι άλλο.

Μπορεί όμως μια τέτοια καμπάνια να πετύχει το στόχο της; Εσύ κι εγώ που βλέπουμε αυτά τα -ας πούμε- ακτιβιστικά boobs, θα κλείσουμε τον υπολογιστή και θα πάμε τρέχοντας για μια μαστογραφία; Χιλιάδες αυθάδικα, ματαιόδοξα στήθη προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο με την υγεία και πως η πρόληψη είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για να τη διατηρήσουμε και να τη χαιρόμαστε.

Oι δημιουργοί του boobstagram, είναι σαφείς σχετικά με το μήνυμα που θέλουν να περάσουν: «το να δείχνεις το στήθος σου στο ίντερνετ είναι καλό, το να το δείχνεις όμως στο γυναικολόγο σου είναι καλύτερο». Σωτήριο, θα συμπλήρωνα εγώ.

email
Πηγή άρθρου: lifo.gr