Η υγιεινή των σεισμόπληκτων σε σύσκεψη του ΕΦΕΤ στην Κεφαλονιά

ΕΦΕΤ

Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Με θέμα τον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών ελέγχου της διάθεσης ασφαλών τροφίμων στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς πραγματοποήθηκε σύσκεψη στην Κεφαλονιά στις 26 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία του ΕΦΕΤ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Κουρής, ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ κ. Π. Σωτηρίου, των Προϊστάμενων των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κ. Σ. Βλασοπούλου, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Σ. Γαλίδης, Ανάπτυξης & Διοικητικού Οικονομικού κ. Α. Λάντος και υπηρεσιακών στελεχών του ΕΦΕΤ και της Περιφερειακής Ενότητας.

Στην σύσκεψη αναλύθηκαν τα θέματα της ασφάλειας και της υγιεινής των σεισμόπληκτων σε σχέση με τα προσφερόμενα σε αυτούς τρόφιμα, καθορίστηκε ο τρόπος συντονισμού και οι δράσεις αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και του ΕΦΕΤ και προγραμματίστηκαν οι απαιτούμενες επιθεωρήσεις και οι εργαστηριακοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις που παράγουν (catering) και διανέμουν τρόφιμα για τα συσσίτια και στις εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων των πλοίων που φιλοξενούν σεισμόπληκτους.

Ο ΕΦΕΤ συνεχίζει την αδιάλειπτη και συνεπή παρουσία του στη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγιεινής των τροφίμων καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τον αποτελεσματικό συντονισμό των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών για την προστασία των καταναλωτών, πολύ δε περισσότερο στην Κεφαλονιά που σήμερα έχει ανάγκη τη βοήθεια και την στήριξη όλων μας και ιδιαίτερα των υπηρεσιών του κράτους.

email
Πηγή άρθρου: agronews.gr