Κλειστά τα φαρμακεία σήμερα, εκτός Αθήνας και Πειραιά

Φαρμακεία

Φαρμακεία

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα φαρμακεία ολόκληρης της χώρας, μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Εξαίρεση τα φαρμακεία της Αθήνας και του Πειραιά, που αποφάσισαν να τηρήσουν διαφορετική στάση. Τόσο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας (ΦΣΑ) όσο και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά (ΦΣΠ) ανακοίνωσαν ότι θα κρατήσουν τα φαρμακεία τους ανοικτά αλλά θα σταματήσουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους, εξαιρώντας τα ταμεία ΕΔΟΕΑΠ, ΤΥΠΕΤ και ΕΥΔΑΠ που δεν έχουν οφειλές προς τους δύο συλλόγους. «Χαμένοι» από τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών της Αττικής είναι οι ασφαλισμένοι των ΤΑΠ- ΟΤΕ, Τράπεζας Πίστεως, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Ταμείου Δικηγόρων και ΗΣΑΠ, που θα πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακά τους και στη συνέχεια να προσκομίζουν τις αποδείξεις στα ταμεία για την εξόφλησή τους.

Ανοιχτά θα παραμείνουν, όμως, και τα φαρμακεία στα Χανιά, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η γενική συνέλευση του φαρμακευτικού συλλόγου.

Στη γενική συνέλευση συζητήθηκε η πρόταση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για 48ωρη απεργία, αλλά όπως δήλωσε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Χανίων Τάσος Βάμβουκας, «η συνέλευση έκρινε πως στην παρούσα φάση η κινητοποίηση, όπως προτείνεται, δεν θα έχει αποτέλεσμα».

Ωστόσο, όλοι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι συμφώνησαν ότι εάν δεν έχουν εξοφληθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 16 Μαρτίου από τον ΕΟΠΥΥ, τότε θα σταματήσουν τη χορήγηση με πίστωση στους 9,2 εκατ ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, στη μείωση του ποσοστού κέρδους, καθώς και στα χρέη που έχουν τα Ταμεία προς τους φαρμακοποιούς.

Πηγή άρθρου: Πρώτο Θέμα protothema.gr