Το Μαντζαβινάτειο Ληξουρίου σε καθεστώς αυτονομίας

Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο

Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο

Χθες 27/11/2013 στη Βουλή των Ελλήνων ψηφίστηκε Νομοθετική Ρύθμιση σύμφωνα με την οποία, το Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο» παύει να βρίσκεται σε καθεστώς συγχώνευσης και αποκτά εκ νέου τον αυτόνομο χαρακτήρα του .

Μετά την ψήφιση της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης το Νοσοκομείο μας επαναποκτά την επωνυμία του την οποία είχε απολέσει ,επαναποκτά το Νομικό του Πρόσωπο, το δικό του προϋπολογισμό και τη δική του χρηματοδότηση, τον δικό του Οργανισμό λειτουργίας και όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία που συνθέτουν την αυτόνομη λειτουργία ενός δημόσιου φορέα.

Η σχέση μας πλέον με το κύριο Νοσοκομείο του Νομού ,όπου σεβόμαστε και εκτιμούμε το ρόλο του θα είναι σχέση διασύνδεσης και όχι πλέον συγχώνευσης.

Για την επιτυχία του σκοπού μας αυτού ευχαριστούμε την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας που κατέθεσε τη συγκεκριμένη τροπολογία.

Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Κεφαλονιάς για τις προσωπικές του παρεμβάσεις ,η συνεισφορά του ήταν μεγάλη.

Ευχαριστούμε τη βουλευτή του Νομού που εξαρχής στήριξε τον αγώνα μας όπως και τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τον Αντιπεριφερειάρχη που στάθηκαν δίπλα μας.

Ευχαριστούμε όλα τα κόμματα που στήριξαν τη συγκεκριμένη τροπολογία και τους Βουλευτές Νικήτα Κακλαμάνη, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Γιώργο Κρεμαστινό, Σπύρο Λυκούδη και Τέρενς Κουίκ, που την υπέγραψαν .

Ευχαριστούμε την επιτροπή αγώνα ,τον Πρόεδρο της κ.Μάκη Θεοτοκάτο και όλους όσους αγωνίστηκαν για την επιτυχία του σκοπού μας.

Ευχαριστούμε όλες τις παρατάξεις στο Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο για τα ψηφίσματα στήριξης που εξέδωσαν.

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα «Νοσοκομείο Παναγή και Αντωνίας Μαντζαβινάτου» , τον Πρόεδρό του κ.Γεράσιμο Αλιβιζάτο, τον Πέτρο Αλιβιζάτο και το Συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο που συνέταξε τη σχετική γνωμάτευση στην οποία στηρίχτηκε η τροπολογία.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου μας και τον Πρόεδρό του κ.Γ.Γερουλάνο για τις άοκνες προσπάθειες τους.

Μετά την ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας κερδίσαμε ως Νοσοκομείο μια μάχη.

Όμως ο δρόμος είναι ανοιχτός μπροστά μας για να αναβαθμίσουμε από δω και στο εξής ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες Υγείας που προσφέρουμε στους συμπολίτες μας και να αποδείξουμε έμπρακτα πιο ήταν το δίκαιο του αγώνα μας.

Υ.Γ.

Ευχαριστούμε όλα τα ΜΜΕ του Νομού για τις υπηρεσίες που μας πρόσφεραν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο ΑΝ.ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Δ.ΜΑΡΚΑΤΟΣ

email