Μέχρι και 40 φορές πιο ακριβή η κλήση για ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

Μέχρι και 40 φορές ακριβότερα θα κοστίζει από τη Δευτέρα η κλήση για τηλεφωνικό ραντεβού με γιατρό του ΕΟΠΥΥ. Ο γνωστός τηλεφωνικός αριθμός 184 καταργείται και οι ασφαλισμένοι θα καλούν εφεξής τους νέους αριθμούς 14884 και 14900 για τα τηλεφωνικά ραντεβού στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Η υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, μετά από ανοικτό διαγωνισμό, παρέχεται από τέσσερις ανάδοχες εταιρείες (e-value, Newsphone, Callcenter, BPO-Vodafone), με το κόστος όμως της κλήσης ωστόσο να αυξάνεται κατακόρυφα.

Πιο συγκεκριμένα, αντί για χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση (0,03€) όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, το κλείσιμο του ραντεβού θα αυξηθεί σε 0,99€ ανά κλήση για το 14884 και 1,08€ για το 14900 όταν η κλήση γίνεται από σταθερό τηλέφωνο. Όταν η κλήση για ραντεβού με ιατρό πραγματοποιηθεί από κινητό, θα κοστίζει ακόμη πιο ακριβά και θα φτάνει το 1,18€ ανά λεπτό.

Τι υποστηρίζει ο ΕΟΠΥΥ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ, το κόστος λειτουργίας της Κεντρικής Τηλεφωνικής Μονάδας Εξυπηρέτησης (184) ανέρχεται ετησίως σε 9 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ετήσιο κόστος της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, που πλήρωναν οι ασφαλισμένοι, εκτιμάται ότι ξεπερνούσε το 1,5 εκατ. Επιπλέον, η χρέωση της κλήσεως γίνεται με χρονοχρέωση δηλαδή μία αστική μονάδα κάθε δύο λεπτά, ακόμα και αν αυτά αναλογούν σε χρόνο αναμονής.

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, από την αρχή της λειτουργίας του συστήματος μέχρι και σήμερα έχουν δαπανηθεί για την τηλεφωνική εξυπηρέτηση ποσά τα οποία υπερβαίνουν τα 70 εκατ., ενώ το ποσό των 9 εκατ. καταλογίζονταν, μέχρι σήμερα, αποκλειστικά σε μία ανάδοχο εταιρεία.

Από τη Δευτέρα όμως, το κόστος βαρύνει τον εκάστοτε χρήστη της παροχής και δεν επιμερίζεται σε όλους τους πολίτες μέσω του προϋπολογισμού του κράτους, όπως διαβεβαιώνει ο ΕΟΠΥΥ. Η δυνατότητα του δωρεάν επιτόπιου κλεισίματος ραντεβού παραμένει και μπορεί να γίνεται στις ενταγμένες στο σύστημα Μονάδες Υγείας, ενώ οι διαθέσιμοι τηλεφωνικοί εκπρόσωποι για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων πενταπλασιάζονται, με άμεσο όφελος τόσο στην ποιοτικότερη πληροφόρηση των ασφαλισμένων, όσο και στην ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής για την εξυπηρέτηση τους.

«Στο εξής οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να απολαμβάνουν πιο ανταγωνιστικές και όχι πιο ακριβές τηλεφωνικές υπηρεσίες, ενώ μπορούν να χρησιμοποιούν την εναλλακτική δωρεάν παροχή της επιτόπιας υπηρεσίας» τονίζει ο οργανισμός σε δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Αντιδράσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος καλεί τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να μην επιβαρύνει και άλλο την τσέπη των ασφαλισμένων και κυρίως των συνταξιούχων.

«Σε μια περίοδο που οι αντοχές του ελληνικού λαού δοκιμάζονται από τις συνέπειες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, πληροφορηθήκαμε με έκπληξη πως προωθείται από τον ΕΟΠΥΥ η χρήση ενός νέου τηλεφωνικού αριθμού για το κλείσιμο των ραντεβού στα ιατρεία των συμβεβλημένων ιατρείων, που θα επιβαρύνει υπέρμετρα τους ασφαλισμένους. Θεωρούμε απαράδεκτο σε αυτή τη δύσκολη για τους ασφαλισμένους συγκυρία, να υλοποιούνται τέτοιες αποφάσεις, που στερούνται κάθε λογικής. Δεν είναι δυνατόν να αυξάνεται ως και 40 φορές το κόστος για να κλείσει ένας ασφαλισμένος ραντεβού με τον γιατρό του. Δεν επιτρέπεται να αναγκάζετε τους ασφαλισμένους να βάζουν σε μια ακόμη περίπτωση βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αναλογιστείτε την επιβάρυνση που προκαλείτε με την απόφαση σας αυτή στους ασφαλισμένους που είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλαπλά τηλεφωνήματα για να κλείσουν διαφορετικά ραντεβού» αναφέρει ο ΙΣΑ στην ανακοίνωσή του.

email
Πηγή άρθρου: www.capital.gr