Μην πανικοβάλλεστε από τον «ιό του δυτικού Νείλου»

Το ασιατικό κουνούπι-τίγρης

Το ασιατικό κουνούπι-τίγρης.

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει το πρώτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου, που καταγράφηκε φέτος στην Αττική. Πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας 70 ετών, η οποία μετά από τσίμπημα κουνουπιού εμφάνισε κλινική εικόνα παρόμοια με αυτή της μηνιγγίτιδας.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ η γυναίκα «νοσηλεύεται σε αρίστη κατάσταση και αναμένεται να εξέλθει εντός των επομένων ημερών από το νοσοκομείο», ενώ τονίζεται ότι αναμένεται συνέχιση της εμφάνισης περιστατικών στην Ελλάδα κατά το τρέχον έτος.

Ο “ιός του Δυτικού Νείλου” μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος των απλών κουνουπιών και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία.

Παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση επιπλοκών από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα είναι η ηλικία (μέση ηλικία 62 -65 ετών).

Τα ήπιας μορφής συμπτώματα της λοίμωξης είναι ο πυρετός, η κεφαλαλγία, και η ατονία του ατόμου που έχει προσβληθεί

Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία, αλλά παρέχεται μόνο υποστηρικτική θεραπεία, με χορήγηση παροχή υγρών, υποστήριξη αναπνευστικού συστήματος, πρόληψη δευτερογενών λοιμώξεων.

Γι’ αυτό αν έχετε οποιαδήποτε υποψία ότι κάποιος από την οικογένειά σας, ή εσείς οι ίδιοι, έχετε προσβληθεί από τον ιό, αναζητήστε ιατρική συμβουλή.

email
Πηγή άρθρου: mother.gr