Πλήρης διακοπή τροφοδοσίας με υλικά σε έξι νοσοκομεία

Νοσοκομεία

Νοσοκομεία (Πηγή φωτογραφίας:doldigital.net)

Σε εμπάργκο έξι μεγάλων νοσοκομείων της χώρας και παύση των επί πιστώσει παραδώσεων υλικών σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία προχωρούν οι προμηθευτές αναλώσιμων υγειονομικών υλικών.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ), αποφάσισε την πλήρη διακοπή τροφοδοσίας με υλικά (σύριγγες, γάζες, γάντια κ.ά.) από την Τρίτη 5 Ιουνίου στα νοσοκομεία “Ευαγγελισμός”, “Γ. Γεννηματάς”, “Σωτηρία”, νοσοκομείο Ρόδου και στα πανεπιστημιακά “Αττικόν” και Αλεξανδρούπολης.

Ακόμη, όλα τα δημόσια νοσοκομεία από την Τρίτη θα πρέπει να πληρώνουν επιτόπου για την παραλαβή υλικών.

Οι προμηθευτές διαμαρτύρονται για τη συσσώρευση χρεών ενάμιση έτους και τα οποία φτάνουν τα 150 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι φαρμακοποιοί, αναστέλλοντας λόγω των μεγάλων οφειλών του ΕΟΠΥΥ, τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Ταμείου.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα, Γ. Σακελάκου, που έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή την απόφαση των φαρμακοποιών, με στόχο να διαπιστωθεί αν από την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της έκθεσης σε κίνδυνο σε βάρος ασφαλισμένων.

email
Πηγή άρθρου: news247.gr