Περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα φρούτα περιέχει το ποπ κορν – Έρευνα

ποπ κορν

Περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από τα φρούτα περιέχει το ποπ κορν.

Περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από τα φρούτα περιέχει το ποπ κορν, σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Scranton στην Πενσιλβάνια.

Ειδικότερα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το ποπ κορν περιέχει πολυφαινόλες, ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες, σε πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις από τα φρούτα.

Αυτό συμβαίνει γιατί η περιεκτικότητα του ποπ κορν σε νερό περιορίζεται στο 4%, ενώ η περιεκτικότητα των φρούτων και των λαχανικών σε νερό φτάνει το 90%, με αποτέλεσμα οι πολυφαινόλες να διαλύονται.

Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση ωστόσο είναι ότι ο φλοιός του ποπ κορν – το πιο «ενοχλητικό» κομμάτι που κολλά στα δόντια-, έχει τις υψηλότερες συγκεντρώσεις σε πολυφαινόλες και τη μεγαλύτερη θρεπτική αξία.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, το ποπ κορν αποτελεί το μοναδικό σνακ με δημητριακά που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία και μία μερίδα καλύπτει σε ποσοστό 70% τις ημερήσιες ανάγκες για δημητριακά.

Ωστόσο, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι το ποπ κορν μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε «διατροφική βόμβα», ανάλογα με τον τρόπο που μαγειρεύεται, καθώς οι υπερβολικές ποσότητες σε λάδι, βούτυρο ή αλάτι προσθέτουν λίπος και θερμίδες.

Πηγή άρθρου: econews.gr