Πως μας βοηθάει η υπνοθεραπεία

Υπνοθεραπεία

Υπνοθεραπεία

Μάθετε πως μπορεί να σας βοηθήσει η υπνοθεραπεία με αφορμή μάλιστα μια πρόσφατη αποκαλυπτική έρευνα… Μαθητευόμενοι μουσικοί έγιναν… εξπέρ σε μουσικά κομμάτια με τη βοήθεια της υπνοθεραπείας. Η έρευνα που διεξήχθη στο Σικάγο κατέληξε σε πραγματικά χρήσιμα συμπεράσματα που μπορούν στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν ακόμη και για την εκμάθηση ξένων γλωσσών κατά τη διάρκεια του ύπνου υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Στο πείραμα συμμετείχαν μια ομάδα μουσικών η οποία διδάχθηκε 2 μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια οι εθελοντές κοιμήθηκαν για περίπου 1,5 ώρα. Στη διάρκεια του ύπνου τους άκουγαν το ένα από τα 2 κομμάτια που είχαν διδαχθεί λίγο νωρίτερα. Όταν ξύπνησαν οι μαθητευόμενοι μουσικοί κλήθηκαν να εκτελέσουν και τα 2 κομμάτια. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εθελοντές ήταν πολύ καλύτεροι στην εκτέλεση του κομματιού που άκουγαν στον ύπνο τους, ενώ η εκτέλεση του άλλου κομματιού ήταν μέτρια. Με αυτό το πείραμα οι ερευνητές απέδειξαν ότι οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορούν να αναπτύξουν δεξιότητες που δεν διέθεταν προηγουμένως.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την θεραπευτική ύπνωση όπου οι ειδικοί εκμεταλλεύονται την κατάσταση ύπνωσης για ναθεραπεύσουν το νου και το σώμα, αλλά και για να βελτιώσουν τη μνήμη και να ενισχύσουν τη μάθηση. Με αφορμή αυτή την πρωτότυπη έρευνα το lifezone θα σας γνωρίσει τα οφέλη της θεραπευτικής ύπνωσης, αλλά και το πως εφαρμόζεται.

Η θεραπευτική ύπνωση Η ύπνωση είναι μια κατάσταση στην οποία αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας της συνειδητότητας. Στην ύπνωση το κάθε άτομο χρησιμοποιεί τη φαντασία του με σκοπό να φτάσει σε πιο βαθιές υποσυνείδητες σκέψεις. Πρόκειται για μια θεραπεία κατά την οποία το άτομο χαλαρώνει σε βάθος αλλά πρέπει και να είναι δεκτικός για να περιέλθει σε αυτή την κατάσταση. Μόνο σε αυτή την περίπτωση μπορεί ο θεραπευτής να οδηγήσει το άτομο σε ύπνωση και να επιτύχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα μέσω της ύπνωσης.

Που μπορεί να βοηθήσει

Με την υπνοθεραπεία μπορείτε να καταπολεμήσετε αλλά και να βελτιώσετε 15 σημεία:

  • Τις φοβίες, το άγχος και το στρες
  • Το άσθμα
  • Τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες και γενικά βοηθά στον έλεγχο του πόνου
  • Την σπαστική κολίτιδα
  • Το έκζεμα
  • Ναυτίες και εμετούς που προκαλούνται από προβλήματα υγείας
  • Στο «κόψιμο» του τσιγάρου
  • Στον έλεγχο της βουλιμίας
  • Στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού
  • Στον έλεγχο της πίεσης

Τι γίνεται σε μια συνεδρία

Ο θεραπευτής θα σας βάλει να ξαπλώσετε ή και να κάτσετε. Αφού χαλαρώσετε θα περάσετε στο στάδιο της ονειροπόλησης. Στη συνέχεια ο θεραπευτής θα σας κάνει ερωτήσεις με σκοπό τη ψυχανάλυση σας και την «χαρτογράφηση» των φοβιών σας αλλά και για να ελευθερώσει τις σκέψεις σας. Θα σας ζητήσει να είστε απόλυτα χαλαροί και να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας για να μπορέσετε να αλλάξετε συναισθήματα αλλά και τρόπο σκέψης. Σε όλο αυτό το διάστημα θα είστε ξύπνιοι γνωρίζοντας ακριβώς τις σκέψεις σας. Με την υπνοθεραπεία θα αισθανθείτε απαλλαγμένοι από προβλήματα που σας απασχολούν αφού ένα μεγάλο βάρος θα έχει απομακρυνθεί από επάνω σας

email
Πηγή άρθρου: lifezone.gr