Προστατευτείτε απο τα μικρόβια των ξενοδοχείων κατά τη διάρκεια των διακοπών

Ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο

Το καλοκαίρι έφτασε, και όλοι ετοιμάζονται για εξορμήσεις σε νησιά και ονειρεύονται χρυσές παραλίες και γαλάζιες θάλασσες.

Όμως το ξενοδοχείο που θα επισκεφθούμε είναι σίγουρα όσο ασφαλές και καθαρό φαίνεται; Την απάντηση έρχεται να δώσει μία νέα αμερικάνικη έρευναπου επισημαίνει οτι τα μικρόβια στα ξενοδοχεία υπάρχουν σε πολλά μη αναμενόμενα μέρη.

Σύμφωνα με την μελέτη τουν πανεπιστημίου του Χιούστον, της Ν. Καρολίνα και του Πέρντιου εκτός από τα μπάνια, που λίγο πολύ όλοι τα προσέχουν έτσι κ αλλιώς, ως πιο μολυσμένες επιφάνειες διαπιστώθηκαν τα τηλεκοντρόλ και οι διακόπτες του φωτός και των πορτατίφ δίπλα στα κρεβάτια, ενώ δεν πάνε πίσω και τα πλήκτρα των τηλεφώνων.

Οι ερευνητές που παρουσίασαν τα ευρήματά τους σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Μικροβιολογίας, στο Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με το «Science» ερεύνησαν τα αμερικανικά ξενοδοχεία και βρήκαν επίσης υψηλά επίπεδα βακτηριακής μόλυνσης στα σφουγγάρια, τα γάντια, τα σφουγγαρόπανα και στα άλλα είδη που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό για την καθαριότητα των δωματίων, γεγονός που διευκολύνει την μετάδοση των μικροβίωνν από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Αντίθετα, τα χαμηλότερα επίπεδα μικροβίων εντοπίσθηκαν στα κεφαλάρια των κρεβατιών, στις κουρτινόβεργες και στα χερούλια στις πόρτες των μπάνιων. Οι ερευνητές δεν προχώρησαν περαιτέρω για να μελετήσουν σε ποιο βαθμό οι μικροοργανισμοί που ανιχνεύθηκαν στα δωμάτια των ξενοδοχείων είναι παθογόνοι, αν και, όπως επεσήμαναν, η ποσότητα των μικροβίων είναι ένας αξιόπιστος γενικός δείκτης της καθαριότητας σε ένα χώρο.

Τα πιο ακάθαρτα δωμάτια αποτελούν παράγοντα κινδύνου ιδίως για τα άτομα με πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα, γι’ αυτό, όπως τόνισαν οι ερευνητές, οι ξενοδόχοι οφείλουν να διασφαλίζουν στους πελάτες τους την μεγαλύτερη δυνατή καθαριότητα των χώρων διαμονής στα ξενοδοχεία τους. Η επισήμανση από τη νέα μελέτη των σημείων εκείνων όπου συγκεντρώνονται διαχρονικά περισσότερα μικρόβια, ελπίζεται ότι θα βοηθήσει στον αποτελεσματικότερο καθαρισμό των χώρων.

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr