Τα επαχθή μέτρα μειώνουν το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων

Προσδόκιμο ζωής

Προσδόκιμο ζωής(Πηγή φωτογραφίας:womanitymag.gr)

Τα νέα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί για την φαρμακευτική δαπάνη θα μειώσουν το προσδόκιμο επιβίωσης των Ελλήνων, εκτιμούν τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Οι ασθενείς αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις παλιές ασφαλείς συνταγές των φαρμάκων τους για χάρη των φθηνών γενοσήμων ενώ η νέα πολιτική φαρμάκου χαρακτηρίζεται ως “αντιεπιστημονική, αντικοινωνική, διάτρητη και αποσπασματική”.

“Το μόνο κριτήριο που υπήρχε δεν ήταν η διόρθωση των κακώς κειμένων, αλλά μια στενή λογιστική αντίληψη εξοικονόμησης πόρων – από τα εύκολα”, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Λουράντος.

Η Υγεία όμως, δεν είναι λογιστική εγγραφή στις δαπάνες. Αυτό οδήγησε σε ένα νόμο-τέρας, που δεν θα ισχύει για πολύ καιρό, καθώς θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος των αντιφάσεων και των ανεφάρμοστων μέτρων που περιέχει.

Ανέφερε, δε, ένα παράδειγμα:

“Υποτίθεται ότι ο νόμος έγινε για εξοικονόμηση πόρων. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει καμία μέριμνα στα νοσοκομεία για τα ενέσιμα αντικαρκινικά φάρμακα, όπου για ένα θεραπευτικό cocktail μπορεί να χρησιμοποιηθούν μόνο 10ml από ένα σκεύασμα 250ml και αξίας χιλιάδων ευρώ, και το υπόλοιπο να πεταχθεί. Μιλάμε για εκατομμύρια. Και όταν οι φαρμακοποιοί μιλάμε για νοσοκομειακές συσκευασίες και για εξορθολογισμό γενικά στις συσκευασίες, η πολιτεία κωφεύει”.

Όσον αφορά στη φαρμακευτική δαπάνη, οι διεθνείς μελέτες αποδεικνύουν ότι υπάρχει ευθεία αντιστοιχία ανάμεσα στην κατά κεφαλή φαρμακευτική δαπάνη και στο προσδόκιμο επιβίωσης .

Αν για τους Έλληνες η κατά κεφαλή δαπάνη περιοριστεί σε 23 € τον μήνα, πάμε στο επίπεδο των χωρών με προσδόκιμο επιβίωσης μέχρι 75 χρόνια, μακριά από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, που έχουν προσδόκιμο πάνω από 80 χρόνια.

Και μην μας πουν ο κ. Λοβέρδος και η κ. Δρέττα ότι τρομοκρατούμε τον κόσμο.

Τρομοκράτης δεν είναι αυτός που ενημερώνει για την πραγματικότητα, αλλά αυτός που με τις αποφάσεις του θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού.

Δυστυχώς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης σημαίνει συντομότερη και χειρότερη ζωή!

Πηγή άρθρου: ygeianews.gr