Ζάκυνθος: Ο εμίρης του Κατάρ και το “Τσιγαράδικο”

Το νέο "Ναυάγιο" της Ζακύνθου

Το νέο “Ναυάγιο” της Ζακύνθου

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ έφθασε επιτυχώς στο λιμάνι της Ζακύνθου το Ουκρανικό φορτηγό «Amaranthus», η ρυμούλκηση του οποίου ξεκίνησε νωρις το απόγευμα από τον ορμίσκο του Πόρτο Βρόμη στην Αναφωνήτρια.

Το πρόσωπο που βοήθησε τον “Amaranthus” να βρει τη ρότα του, χρηματοδοτώντας απο κοινού με την εφοπλιστική οικογένεια Μαρτίνου δεν ήταν άλλο από τον Εμίρης του Καταρ.

Το πλοίο ακινητοποιήθηκε, ελέγχθηκε εξονυχιστικά όπως και το φορτίο του. Ωστόσο δεν παύει να προβληματίζει η άφιξη ενός ακόμη πλοίου σε κακή κατάσταση, επιβαρύνοντας περαιτέρω το λιμάνι του νησιού μας, το οποίο κινδυνεύει να μετατραπεί σε πάρκινγκ άχρηστων ή παλαιών σκαριών.

Πρόκειται για την περίπτωση του τσιγαράδικου που, πριν τρεις ημέρες, έφθασε σε ζακυνθινά νερά χωρίς σημαία και με παραποιημένο όνομα, του οποίου το πλήρωμα, πριν εξαφανιστεί, το οδήγησε στο μικροσκοπικό λιμανάκι Πόρτο Βρώμη, χωρίς μάλιστα να δέσει τους κάβους του.

Το φορτίο του πλοίου ήταν τσιγάρα. Ωστόσο, το πλήρωμα του πλοίου αναζητείται και οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα πως πρόκειται είτε για λαθραίο εμπόρευμα είτε για πιθανή μεταφορά λαθρομεταναστών.

email
Πηγή άρθρου: imerazante.gr