Ζητούν από το Σαμαρά να πωληθεί η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων για να την κάνουν…ξενοδοχείο

Κτίριο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

Κτίριο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Στο κλίμα ιδιωτικοποιήσεων των πάντων – κάποιοι το λένε και ξεπούλημα – επανήλθαν απίστευτες φήμες που περιλαμβάνουν ακόμη και την ιστορική Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Η Σχολή που βρίσκεται σε μια περιοχή-φιλέτο του Πειραία, έχει μπει χρόνια τώρα στο μάτι διάφορων ,οι οποίοι “πουλώντας” τα γνωστά παραμύθια της “ανάπτυξης του τουρισμού”, λένε ότι “δεν μπορεί ο Πειραιάς να μην έχει ένα ή και δύο πολυτελή ξενοδοχεία που θα εξυπηρετούν τους τουρίστες που περνάνε από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας”. Κι εκεί πάνω που αναλύουν τις ιδέες τους για την ανάπτυξη του τουρισμού έχουν πετάξει και τη φοβερή ιδέα της εκμετάλλευσης του χώρου της Σχολής η οποία κατά τη γνώμη τους μπορεί να μεταφερθεί αλλού!

Ούτε να το σκέφτονται βέβαια τέτοιο ενδεχόμενο,αλλά στην Ελλάδα καλό είναι να είσαι πάντα σε εγρήγορση,ακόμη και για τα πιο απίθανα σενάρια.

Όσο για τους “εγκέφαλους” της “ανάπτυξης του τουρισμού”, ας σπαταλήσουν λίγα εγκεφαλικά κύτταρα για να βρούν λύση για το πως οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά χωρίς να αναγκάζονται να πληρώνουν ένα μηνιάτικο για εισιτήρια! Γιατί εκεί έχουν φθάσει τα πράγματα.

Κι αν βρουν λύση σ΄ αυτό ,τότε ας σκεφθούν που θα φτιαξουν τα ξενοδοχεία. Πάντως όχι στην έκταση της Ναυτικών Δοκίμων.

email
Πηγή άρθρου: onalert.gr