Η συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ΒΙΤ) στο Μιλάνο

Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ΒΙΤ)

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία, συμμετείχε ο Δήμος Κεφαλλονιάς, μέσω του Προέδρου και Μελών της Τουριστικής Επιτροπής, στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ΒΙΤ) στο Μιλάνο της Ιταλίας .(Πηγή φώτο:inkefalonia.gr)

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία, συμμετείχε ο Δήμος Κεφαλλονιάς, μέσω του Προέδρου και Μελών της Τουριστικής Επιτροπής, στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ΒΙΤ) στο Μιλάνο της Ιταλίας από 16 έως 19 Φεβρουαρίου 2012.

Η συγκεκριμένη ‘Έκθεση αποτελεί ένα από τα κορυφαία παγκόσμια σημεία συνάντησης των παραγόντων της Τουριστικής Βιομηχανίας και στόχος είναι η συνεργασία, επικοινωνία και προβολή των τόπων διακοπών και ειδικών προορισμών.

Ένα σύνολο από παράλληλες δραστηριότητες με Συνέδρια, Συμπόσια, Σεμινάρια, Στρογγυλές Τράπεζες, Ανάλυση διαφόρων Μορφών Τουρισμού και Εξειδικευμένες Ομάδες Εργασίας υποστήριξαν επιτυχώς την τετραήμερη Εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν : ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ.Ε.Κεκάτος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ.Σ.Γαλιατσάτος, η Πρόεδρος της Ένωσης Καταλυμάτων κ.Αικ.Ατσάρου, τα Μέλη της Επιτροπής κ.Γ.Τιμοθεάτος και κ.Γ.Τουμάσης, ο Εκπρόσωπος του Συλλόγου Καταλυμάτων Λειβαθούς, κ.Πασκουάλε Νταμίγκο, η Αρχαιολόγος κ.Ιφ.Γεωργοπούλου και ο Επιχειρηματίας κ.Τ.Πεφάνης.

Κεντρικός σκοπός της συμμετοχής ήταν μεταξύ των άλλων και :

–          Η αξιοποίηση της συνεργασίας με την Easy Jet και Rayan Air, που θα συνδέουν απευθείας το Νησί μας τόσο με το Λονδίνο , όσο και με το Milano, την Pergamo και την Pissa.

–          Η προβολή του Νησιού ως τόπος εξαιρετικής ομορφιάς.

–          Η ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών Τουρισμού που εφαρμόζονται με επιτυχία π.χ. Αγροτοτουρισμός, Κυνηγητικός, Καταδυτικός, Συνεδριακός, Περιπατητικός, Θεραπευτικός, Θρησκευτικός και άλλοι.

–          Η ενημέρωση για το ευαίσθητο θέμα της προσβασιμότητας σε άτομα με ειδικές ανάγκες και σε άτομα της τρίτης ηλικίας.

Την Έκθεση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους :

  •  ο Υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού, κ.Π.Αλιβιζάτος,
  • o Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος, κ.Γ.Παπαδόπουλος και
  • ο Διευθυντής του ΕΟΤ στο Μιλάνο, Δρ.Μ.Τερζήμπασης,

οι οποίοι σε Συμβούλιο που Προέδρευσε ο κ.Υφυπουργός και επιπλέον συμμετείχαν , ο κ.Κεκάτος, ο κ.Γαλιατσάτος και ο κ.Πεφάνης συζητήθηκαν όλα τα θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης.

Στο καλαίσθητο Εκθεσιακό Περίπτερο της ΕΤΙΝ μοιράσθηκε πλούσιο έντυπο πληροφοριακό τουριστικό και ενημερωτικό υλικό του Νησιού σε Μέλη των διεθνών ΜΜΕ και έγιναν συναντήσεις και συνεργασίες για τις οποίες είχε προετοιμάσει επιμελώς η Επιτροπή Τουρισμού.

Τέλος, υπήρξε διαρκής επικοινωνία του κ.Κεκάτου με τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς , κ.Α.Παρίση, για ενημέρωση των διεργασιών και των Συμβουλίων, που διεξάγονταν και έγινε Συνάντηση Εργασίας με εκπροσώπους του Arezzo –Toskani για προετοιμασία του Μνημονίου Συνεργασίας που σύντομα θα προσυπογράψουν οι Δημοτικές Αρχές των δύο Χωρών.

Πηγή άρθρου: ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ,ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ/KefaloniaTodayTeam