“H Kεφαλλονιά που έκλεψε την καρδιά μου” σε άρθρο της ΗuffingtonPost

Παραλία Σπαρτιά

Παραλία Σπαρτιά.

“Θα μπορούσα να έρθω και πάλι εδώ” , μουρμούρισα στην μητέρα μου ΄όταν καθίσαμε στην ακτή της παραλίας Μακρύς Γιαλός, λίγες ώρες μετά την άφιξή μας.

Δεκαέξι χρόνια αργότερα, ξανά και ξανά έχουμε έρθει.

Βλέπετε, υπάρχει κάτι το οποίο μας αιχμαλωτίζει στην Κεφαλονιά , και δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να βρούμε το γιατί.

Αν και δεν θυμάμαι πολλά από την πρώτη επίσκεψή μας, ή ακόμα και τη δεύτερη , μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει επηρεάσει τη ζωή μου αρκετά όσο αυτό το νησί με την υψηλή θερμοκρασία το καλοκαίρι και την ομορφιά του .

Ο τόπος που μου έχει κλέψει την καρδιά μου απλά όλα αυτά τα χρόνια.

Πρώτη μνήμη μου στο νησί ήταν ο Τάσος.

Είναι ιδιοκτήτης μαζί με την οικογένεια του σε ένα τοπικό κατάστημα ακριβώς κάτω από το δρόμο από το αγαπημένο μας σπίτι. Η φιλόξενη οικογένεια έχουν γίνει πλέον για πάντα φίλοι μας.

Ένας  άλλος φίλος μας είναι ο Ανδρόνικος.

Μια γενναιόδωρη και φιλόξενη προσωπικότητα σε ένα παραδοσιακό τοπικό εστιατόριο. Τα παραδοσιακά ελληνικά γεύματα στο σπίτι τους, έχουν δημιουργήσει πολύ ιδιαίτερες στιγμές για μας .

Πολλές αναμνήσεις όταν κοιτάμε πίσω στο χρόνο. Τις αγαπώ και τις νοσταλγώ κοιτώντας παλιές φωτογραφίες.

Οι άνθρωποι της Κεφαλονιάς είναι αξιοσημείωτοι . Ο Τάσος και η Jackie, ο Ανδρόνικος και η Ιωάννα η Άννα και ο Άγγελος είναι μερικοί μόνο από τους ντόπιους που με έκαναν να αισθάνομαι τόσο ευπρόσδεκτη και έχουν γίνει σαν οικογένεια μου όλα αυτά τα χρόνια.

Αλλά υπάρχει κάτι ακόμα…. οποιοδήποτε μέρος του νησιού να επισκεφθείτε και εσείς δεν θα μείνετε απογοητευμένοι. Για τις οικογένειες με τα παιδιά, η Λάσση είναι το κατάλληλο μέρος.

Είναι γεμάτο με τις παραδοσιακές ταβέρνες και ένα buzz που δελεάζει τους τουρίστες εύκολα, γενικά υπάρχει κάτι για όλους σε αυτή την ζωντανή περιοχή.

Πέντε λεπτά κάτω από το δρόμο είναι το Αργοστόλι, η πρωτεύουσα, και η καρδιά του νησιού .

Καθίστε στο λιμάνι και παρακολουθήστε τους ψαράδες ή δείτε τα πλακόστρωτα δρομάκια του Αργοστολίου.

Λίγο μακρύτερα από τα τουριστικά αξιοθέατα της Λάσσης, θα βρείτε αναμφισβήτητα το πιο όμορφο χωριό του νησιού, τα Σπαρτιά, με θέα την παραλία. Το χωριό αυτό είναι το κάτι άλλο!

Λέξεις όπως “εκπληκτικό”, “παράδεισος” και “κόβει την ανάσα” έρχονται στο μυαλό, αλλά η όμορφιά στα Σπαρτιά πηγαίνει πολύ πέρα ​​από το κλισέ.

Ένα αγαπημένο μέρος για τους ντόπιους τα Σαββατοκύριακα, είναι το το ξενοδοχείο Panas, έχω δοκιμάσει ένα από τα καλύτερα φαγητά που έχω φάει στη ζωή μου, πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Η κ. Πανάς είναι γνωστή για το μαγείρεμα της τόσο βαθιά παραδοσιακή που αρνείται να δώσει οποιαδήποτε από τις συνταγές της.

Αλλά πρέπει να δούμε και άλλα σημεία του νησιού τη Σάμη, Σκάλα και το Φισκάρδο, τα οποία περιέχουν την δελεαστικότατη ομορφιά που προσωποποιεί την Κεφαλονιά και την προσφορά για όλους να την εκτιμήσουν.

Η καλύτερη συμβουλή θα ήταν να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να κάνετε ένα ταξίδι γύρω από το νησί με την άνεσή σας, εξασφαλίζοντας έτσι ότι μπορείτε να πάρετε όσο το δυνατόν περισσότερη γεύση και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διαμονή σας, ενώ είστε εκεί.

Σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο μέρος που έχω επισκεφτεί, η Κεφαλονιά έχει κλέψει την καρδιά μου αλλά δεν είμαι η μόνη.

Χρόνο με το χρόνο, μπορείτε να δείτε τα ίδια πρόσωπα που φθάνουν στο αεροδρόμιο να γυρίζουν πίσω στον αγαπημένο τους προορισμό για ακόμη μερικές εβδομάδες στον παράδεισο.

Ξέρουν γιατί πάνε πίσω. Ξέρουμε γιατί πάμε πίσω.

Γιατί να μην έρθετε και να εξερευνήσετε το μυστικό θησαυρό του Λοχαγού Κορέλι για τον εαυτό σας ; Το μόνο σίγουρο είναι πολύ σύντομα θα γνωρίζετε το γιατί .

Πηγή άρθρου: KefaloniaToday Team/ huffingtonpost.co.uk