Άσσος, το πανέμορφο χωριό της Κεφαλονιάς

Άσσος Κεφαλλονιά

Άσσος Κεφαλλονιά

Αν βρεθείτε στην Κεφαλονιά, μην παραλείψετε να περάσετε λίγες μέρες στην ”Κυρία του Βορρά”, την Άσσο.

Πρόκειται για ένα γραφικό χωριό στο βορειοδυτικό τμήμα της Κεφαλονιάς με μεγάλα πλατάνια, προσεισμικά αρχοντικά και άγρια ομορφιά.

Η μαγεία του τοπίου θα σας συναρπάσει, με αποκορύφωμα τη θέα του Βενετσιάνικου Κάστρου.

Άσσος Κεφαλλονιά

Άσσος Κεφαλλονιά

Άσσος Κεφαλλονιά

Ένα παλιό μικρό βενετσιάνικο ψαροχώρι ήταν η Άσσος στα παλιά χρόνια. Σήμερα είναι ένα από τα ομορφότερα και γραφικά χωριά της Κεφαλονιάς. Ένας πανέμορφος χώρος, που συγκεντρώνει πάρα πολλούς επισκέπτες και τουρίστες. Πραγματικά πρόκειται για μια περιοχή εκπληκτικής ομορφιάς.

Άσσος Κεφαλλονιά

Η πλούσια βλάστηση από πεύκα και κυπαρίσσια κατηφορίζει από τους λόφους και ανταμώνει με τα βαθυγάλανα νερά του Ιονίου και συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο που μόνο η φύση θα μπορούσε να φτιάξει. Ο οικισμός είναι χτισμένος αμφιθεατρικά πάνω στην ομώνυμη χερσόνησο και περιβάλλεται από κατάφυτες εκτάσεις.

Η Άσσος πλαισιώνεται από αρκετές πανέμορφες παραλίες όπως είναι φυσικό που προσφέρονται για ένα απολαυστικό μπάνιο. Και εκτός από αυτές λίγο πιο πέρα βρίσκεται η ονομαστή παραλία του Μύρτου, που έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης.

Άσσος Κεφαλλονιά

Άσσος Κεφαλλονιά

Άσσος Κεφαλλονιά

Άσσος Κεφαλλονιά

Η παραλία Μύρτος στην Κεφαλονιά είναι πλήρως οργανωμένη παραλία και μπορείτε να βρείτε ότι χρειάζεστε ακόμα και για πολύωρη διαμονή. Λόγω του δυτικού προσανατολισμού της, η παραλία του Μύρτου σας υπόσχεται ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα του Ιονίου. Στην περίπτωση που επιλέξετε το πανέμορφο νησί Κεφαλονιά για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, η παραλία παραλία Μύρτος είναι μια απο τις παραλίες που αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε και η οποία δέχεται πολυάριθμους επισκέπτες απο όλα τα μέρη του κόσμου.

Άσσος Κεφαλλονιά

Άσσος Κεφαλλονιά

Ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα του οικισμού της Άσσου είναι αναμφισβήτητα το παλιό βενετσιάνικο Κάστρο. Το Κάστρο που ξεχωρίζει από ψηλά και συναρπάζει με την επιβλητικότητά του.

Φώτο flickr

email
Πηγή άρθρου: travel-around-greece.blogspot.gr/