Γνωριμία με τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο των Επτανήσων

Ο πάπας Ιωάννης-Παύλος Β' επιθέτει το αρχιεπισκοπικό ωμοφόριο (palium) στον Σεβ. Ιωάννη Σπιτέρη

Ο πάπας Ιωάννης-Παύλος Β’ επιθέτει το αρχιεπισκοπικό ωμοφόριο (palium) στον Σεβ. Ιωάννη Σπιτέρη

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 27 Αυγούστου 1940.

Γόνος πολυμελούς χριστιανικής οικογενείας θα αφιερωθεί στους Φραγκισκανούς Μοναχούς και στις 10 Δεκεμβρίου 1963 θα δώσει τους πρώτους όρκους πενίας κατατασσόμενος στο Δοκίμιο του Τάγματος των Π.Π. Καπουκίνων της Επαρχίας του Παλέρμο.

Στις 24 Ιουλίου 1968 ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας Σεβ. Αντώνιος Βαρθαλίτης θα εμπιστευθεί τον χαρισματικό μοναχό και θα τον χρίσει με το υψηλό μυστήριο της Ιεροσύνης αναθέτοντάς του μία μεγάλη αποστολή στον χώρο της ελληνικής καθολικής Εκκλησίας. Ακολούθως θα συνεχίσει τις πανεπιστημιακές του σπουδές στη Θεολογία και θα αποκτήσει Διδακτορικό Δίπλωμα με θέμα την ανατολική Ορθόδοξη Θεολογία στο Φριβούργο της Ελβετίας.

Η όλη του θεολογική πορεία στιγματίζεται από σταθμούς σημαντικούς γι αυτόν και για την αποστολή του. Παρακολουθεί μαθήματα στο Οικουμενικό Ινστιτούτο του Bossey και ευτύχησε να έχει καθηγητή του τον ονομαστό ορθόδοξο θεολόγο Νικόλαο Νησσιώτη. Ορίζεται σύμβουλος στην Επιτροπή προετοιμασίας για τον εορτασμό του Μεγάλου Ιωβηλαίου του 2000 εκπονώντας εργασία αναφερόμενη στο τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, στο Άγιο Πνεύμα και κηρύττει σε πνευματικές περισυλλογές διαφόρων μοναχικών ταγμάτων.

Συνάντηση με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ'

Συνάντηση με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’

Μέχρι τις ημέρες μας δίδασκε την ανατολική πνευματικότητα στο πανεπιστήμιο Antonianum, την βυζαντινή και ελληνική σύγχρονη θεολογία στο Pontificio Orientale, (Θεολογική Σχολή) και τη συστηματική ορθόδοξη θεολογία στο Pontificia Università Lateranese της Ρώμης καθώς και οικουμενική εκκλησιολογία στο Οικουμενικό Ινστιτούτο Θεολογίας “San Bernandino” της Βενετίας.

Υπηρέτησε ως υπεφημέριος στις Εκκλησιαστικές Διοικήσεις της Κέρκυρας, των Αθηνών και της Κρήτης και είναι γνώστης πολλών Ευρωπαϊκών γλωσσών.

Πλούσιο είναι επίσης και το συγγραφικό θεολογικό του έργο.

Άμεσοι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου είναι οι Ιερείς της Εκκλησιαστικής Επαρχίας.

Όλοι μαζί αποτελούν το ιερατικό συμβούλιο που σκοπό έχει να συνεργάζεται με τον Αρχιεπίσκοπο για τον προγραμματισμό της ποιμαντικής δράσης της επισκοπής..catholic-church-corfu.org

email
Πηγή άρθρου: .catholic-church-corfu.org