Κεφαλλονίτικα αυθεντικά Παραδοσιακά προιόντα

Ρομπόλα Κεφαλλονιάς

Ρομπόλα Κεφαλλονιάς

Δοκιμάστε τη ΡΟΜΠΟΛΑ, το περίφημο εξαίρετο οινοστάφυλο που φύεται μόνο στα ημιορεινά, άνυδρα και πετρώδη εδάφη της Κεφαλλονιάς.

Θα εκπλαγείτε από τη γεύση και το μοναδικό άρωμά της. Δοκιμάστε όμως και τη ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ, το ΒΟΣΤΙΛΙΔΙ, το ΤΣΑΟΥΣΙ και το ΜΟΣΧΑΤΟ.

Επισκεφθείτε τη μεγάλη οινοποιιτική μονάδα του Συνεταιρισμού στα Ομαλά. Επισκεφθείτε και τα μικρά οικογενειακά οινοποιεία που βρίσκονται σε αρκετά σημεία στην Κεφαλλονιά. Αγοράστε τα κρασιά τους. Το άρωμά τους θα σας θυμίζει το νησί.

Η ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΗ ΦΕΤΑ και το ΞΕΡΟΤΥΡΙ ή ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ, προϊόντα και τα δυο της ορεινής ζώνης του νησιού, είναι γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο για τη μοναδική πικάντικη γεύση τους.

Γευτείτε τη ΓΡΑΒΙΕΡΑ, τη ΜΥΖΗΘΡΑ, τη ΣΤΟΥΜΠΑ και το ΓΙΑΟΥΡΤΙ. Ονομαστοί τεχνίτες τυριού δούλεψαν είτε σε δικά τους τυροκομεία στην Πύλαρο και ευρύτερα στην Κεφαλλονιά, είτε μετέφεραν την τέχνη τους σε διάφορα σημεία της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Σήμερα, η παραγωγή παραμένει υψηλή, η ποιότητα είναι το ίδιο αγνή, και η γεύση πάντα μοναδική.

Η Κεφαλλονιά παράγει ΛΑΔΙ υψηλής ποιότητας, το δε θυμαρίσιο ΜΕΛΙ της είναι γνωστό για την καθαρότητα, την ιδιαίτερη γεύση και το άρωμά του. Αξίζει να πάρετε μαζί σας και ένα-δυο βαζάκια με τα περίφημα για το άρωμά τους μυρωδικά και βότανα του νησιού.

ΛΕΒΑΝΤΑ, ΡΙΓΑΝΗ, ΘΡΟΥΜΠΙ, ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ, ΜΕΝΤΑ, αλλά και το ΣΚΟΡΔΟ είναι τα πιο γνωστά από αυτά. Θα τα βρείτε και στον Πύργο στην πλατεία Καμπάνας στο Αργοστόλι. Αν διψάσετε ζητείστε να σας σερβίρουν ΣΟΥΜΑΔΑ, γλυκό πιοτό -χωρίς αλκοόλ- που γίνεται από το πικραμύγδαλο.

Γευθείτε τη ΡΙΓΑΝΑΔΑ, την ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΤΑ, τη ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΠΙΤΤΑ, τις ΧΟΡΤΟΠΙΤΤΕΣ, την αβρΑκωτη τυρΟπιττα, τις νοστιμιεσ τησ τσερεπασ και την ΑΛΙΑΔΑ (σκορδαλιά). Δοκιμάστε μετά και τα γλυκά: ΜΑΝΤΟΛΕΣ, ΚΟΜΦΕΤΟ, ΜΠΑΡΜΠΟΥΛΕ, ΠΑΣΤΕΛΙ, ΜΑΝΤΟΛΑΤΟ, ΠΟΥΤΙΓΓΕΣ κάθε λογής και ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΤΑ.

Μην ξεχάσετε να αγοράσετε και ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ που θα βρείτε στο Χαροκόπειο Εργαστήρι

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ, ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ.

email
Πηγή άρθρου: Εφημερίδα των Κεφαλλήνων