Κεφαλονιά: Το μονοπάτι των κυπαρισσιών

Κεφαλονιά: Το μονοπάτι των κυπαρισσιών

Κεφαλονιά: Το μονοπάτι των κυπαρισσιών

Πρόκειται για μια πολύ όμορφη διαδρομή που ξεκινάει και καταλήγει στο Φισκάρδο. Βρίσκεται σχεδόν εξ’ολοκλήρου πάνω σε μονοπάτια.

Αφού φτάσει από το Φισκάρδο στο μαγευτικό Φώκι, μέσα από μια πολύ όμορφη διαδρομή με κυπαρρίσια που “πατάει” πάνω σε χτιστό μονοπάτι, ανηφορίζει σχετικά απότομα προς το πολύ όμορφο χωριό των Τσελεντάτων, το οποίο την άνοιξη υποδέχεται τον πεζοπόρο με αμέτρητα κρίνα.

Η διαδρομή διέρχεται μέσα από τα Τσελεντάτα, όπου μπορεί κανείς να περπατήσει στα παλιά σοκάκια, να θαυμάσει τα παλιά πέτρινα σπίτια με τις φροντισμένες αυλές, και να κάνει μια στάση ξεκούρασης αγναντεύοντας τη θέα προς την Ιθάκη.

Από τα Τσελεντάτα, ένα παλιό χτιστό μονοπάτι, το οποίο συχνά χρησιμοποιεί ως δάπεδο τον εξαιρετικά λείο φυσικό βράχο, ανηφορίζει προς τα Κατσαράτα. Από το χωριό Κατσαράτα η θέα είναι ακόμη πιο εκπληκτική. Αλλά ελλείψη σκιάς, σύντομα το περπάτημα θα συνεχιστεί μέχρι το κατάφυτο Σπηλιόβουνο.

Εκεί, στην κορυφή του, βρίσκεται ένας παλιός πέτρινος ανεμόμυλος. Αυτό είναι και το ψηλότερο σημείο της διαδρομής. Από εδώ αρχίζει η κατηφόρα.

Μετά από μικρή απόσταση, το μονοπάτι διέρχεται από μια παλιά οικία και ένα πολύ όμορφο εγκατελλειμένο λιοτρίβι.

Κεφαλονιά: Το μονοπάτι των κυπαρισσιών

Λίγο παρακάτω, μια “μυστική” διασταύρωση οδηγεί σε μια μεγάλη σπηλιά, όπου τα παλαιότερα χρόνια οι κάτοικοι μαντρώνανε πρόβατα και τα αρμέγανε, κουβαλώντας ύστερα το γάλα για αρκετή απόσταση μέχρι το χωριό.

Από τη διασταύρωση προς τη σπηλιά, υπολοίπονται λίγες εκατοντάδες μέτρα μέχρι το Φισκάρδο, το οποίο αντικρύζει κανείς σε όλο του το μεγαλείο από ψηλά, καθώς βγαίνει από το δάσος.

Πηγή άρθρου: es.wikiloc.com/