Κεφαλονιά, η σταθερή αξία στον ελληνικό τουρισμό!

Ληξούρι

Ληξούρι

Η Κεφαλονιά βιώνει ως γνωστόν μια πολύ δύσκολη περίοδο, με τους ανθρώπους και τις υποδομές του νησιού να δοκιμάζονται σκληρά. Όμως, είναι βέβαιο ότι οι Κεφαλονίτες, με την ιδιαίτερη κουλτούρα, την ευστροφία και την καλώς εννοούμενη τρέλα που τους χαρακτηρίζει, θα αντιμετωπίσουν με επιτυχία τα μεγάλα προβλήματα, θα αποκαταστήσουν τις ζημιές και θα επιστρέψουν σύντομα σε ένα φυσιολογικό ρυθμό ζωής.

Μια κρίσιμη παράμετρος για την ανάκαμψη της κεφαλονίτικης κοινωνίας θα είναι, πέραν πάσης αμφιβολίας, η επερχόμενη τουριστική σεζόν. Ενδεχόμενη επανάληψη της περσινής, ιδιαίτερα επιτυχημένης τουριστικής περιόδου θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επούλωση των πληγών του νησιού και στην επάνοδο της τοπικής οικονομίας σε ομαλή πορεία το ταχύτερο δυνατόν.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, πολύ σημαντική θα είναι η στήριξη της Κεφαλονιάς από τον εσωτερικό τουρισμό. Όσοι αποζητούν έναν ταξιδιωτικό προορισμό με ξεχωριστό χρώμα, αξεπέραστες φυσικές ομορφιές και εντυπωσιακές εναλλαγές τοπίου μπορούν να είναι βέβαιοι ότι στην Κεφαλονιά θα βρουν αυτό που ονειρεύονται.

Ο εθνικός δρυμός του Αίνου, ο υπέροχος συνδυασμός βουνού και θάλασσας, τα μοναδικά σπήλαια και οι σπάνιοι γεωλογικοί σχηματισμοί, οι εκτεταμένες αμμουδερές παραλίες και οι γραφικοί όρμοι με τα γαλαζοπράσινα νερά θα μαγέψουν τους επισκέπτες, που θα έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να γνωρίσουν αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους, κάστρα, μοναστήρια και εκκλησίες, παραδοσιακούς οικισμούς και γραφικά παραθαλάσσια χωριά.

Παράλληλα, η ζεστή φιλοξενία, η οικογενειακή ατμόσφαιρα, τα εκλεκτά κρασιά και οι εξαίσιοι μεζέδες θα προσφέρουν χαλάρωση και ξενοιασιά σε όσους αποφασίσουν να επιλέξουν την Κεφαλονιά για μια απόδραση στο όνειρο την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2014.

Φυσικά, η Κεφαλονιά προσβλέπει για τη νέα τουριστική σεζόν και στον εισερχόμενο τουρισμό, με το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού να έχει ήδη εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο ενεργειών για την προστασία της τουριστικής εικόνας του νησιού και την αποτελεσματική προβολή του στο εξωτερικό ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού.

Κόντρα, λοιπόν, στη δυσμενή συγκυρία, το μήνυμά μας είναι σαφές: Κεφαλονιά, η σταθερή αξία στον ελληνικό τουρισμό!

email
Πηγή άρθρου: in.gr