Λίγα λόγια για δύο αξιαγάπητους Κεφαλλήνες

Επτάνησα

Επτάνησα

Ο Γαβριήλ Παναγιωσούλης γεννήθηκε στην Πύλαρο Κεφαλονιάς, το 1933.

Μεγάλωσε στην κοινωνία της παγκοσμιότητας, έζησε στη θάλασσα ναυτικός 12 χρόνια, στη Γουατεμάλα, Κεντρική Αμερική 8 χρόνια, και από το 1970 ζει μόνιμα με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη Η.Π.Α.

Έχει γράψει πέντε βιβλία στα ελληνικά και ένα μεταφρασμένο στα αγγλικά με τίτλο: “THE UPROOTED”, που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Το “Αχ! Νάξερα…” είναι το νέο μυθιστόρημά του, που κυκλοφόρησε στην ελληνική γλώσσα από τον εκδοτικό οίκο “Β. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ”, που αναμφισβήτητα, όπως και τα προηγούμενά του, πολλούς θα συναρπάσει.

‘Αρθρα του με θέμα τα προβλήματα της Ομογένειας, αλλά και επιστολές του, δημοσιεύονται στην ομογενειακή ηλεκτρονική εφημερίδα “Το ΚΑΛΑΜΙ”, καθώς και σε άλλες σε ιστοσελίδες, εντός και εκτός Ελλάδας.

Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων Πέντε Ηπείρων (ΕΕΣΠΗ) και απόσπασμα από έργα του περιλαμβάνονται στο πρώτο συλλογικό βιβλίο Απόδημων συγγραφέων από όλο τον κόσμο, με τίτλο: ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΩΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ, που αξίζει τον κόπο να το γνωρίσετε.

Πρόσφατα τον παρουσίασε η ΝΕΤ στα πλαίσια της ενημερωτικής σεράς “Δεύτερη Πατρίδα”, στο επεισόδιο “ΕΛΛΗΝΕΣ και ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ”, που σκηνοθέτησε ο ταλαντούχος κ. Τάσος Ρηγόπουλος.

Επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα και ιδιαίτερα το χωριό του στην Κεφαλλονιά.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το  pylaros.blogspot.gr

Ο αξιαγάπητος Ντένης Κονταρίνης με κεφαλονίτικες ρίζες, έχει γεννηθεί στην Πάτρα, μεγάλωσε στην Κέρκυρα και έχει ζήσει σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Στα ελληνικά γράμματα εμφανίστηκε με νεανικές συνεργασίες στα παιδικά περιοδικά Ελληνόπουλο, Θησαυρός των Παιδιών, Σινεάκ και άλλα. Ένα τυχαίο γεγονός στα μαθητικά του χρόνια τον έφερε στο χώρο της δημοσιογραφίας, την οποία υπηρέτησε για 42 χρόνια ενώ παράλληλα εργάστηκε για μια 10ετία στον ελληνικό κινηματογράφο σαν σεναριογράφος και σκηνοθέτης.

Το 1969 μετανάστευσε στις ΗΠΑ και εργάστηκε στην «Πρωινή», στα περιοδικά «Greek American Review» και «Estiator» και παράλληλα συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Παροικιακός Λόγος», του Σικάγου, «Hellenic American News», της Πενσυλβάνια, «Πατρίδες», του Καναδά ενώ για αρκετά χρόνια ήταν ο ανταποκριτής της ημερήσιας «Αλήθεια» της Χίου. Το 2002 και για τρία χρόνια ήταν ο αρχισυντάκτης και υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «Pan Gregorian» της ομώνυμης εταιρείας των οργανωμένων ελληνοαμερικανών εστιατόρων Συνεργάζεται με αρκετές ηλεκτρονικές εφημερίδες σε όλο τον κόσμο.¨

Έχει εκδόσει τρία βιβλία. Την συλλογή διηγημάτων “Οι ‘Αγκυρες” το ιστορικό ¨Στα χρόνια της Δόξας” και το οδοιπορικό ¨Η Γειτονιά του Κάστρου”

Μπορείτε να επισκεφθείτε το eftanhsa.blogspot.gr

Μια λγοτεχνική παρέα

Μια λγοτεχνική παρέα. Καθισμένος ο αξιαγάπητος Ντένης Κονταρίνης και στην πάνω σειρά η ποιήτρια-συγγραφέας Γιώτα Στρατή καθώς και ο συγγραφέας Γαβριήλ Παναγιωσούλης

email