Ματιές σε Αρχαιολογικούς χώρους της Κεφαλλονιάς

ΚΥΚΛΩΠΕΙΑ ΤΕΙΧΗ
Περικυκλώνουν την αρχαία πόλη Κράνη (πρωτεύουσα στην αρχαιότητα) και είναι κατασκευασμένα από γιγαντιαίους λίθους που χρονολογούνται στον 7ο – 6ο π.Χ. αιώνα. Τα Κυκλώπεια τείχη θεωρούνται σημαντικά γιατί έχουν βοηθήσει πολύ τους αρχαιολόγους να αντλήσουν πληροφορίες για την ελληνική οχυρωματική τέχνη την Μυκηναϊκή εποχή.
 Τάφοι Μαζαρακάτων ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΣΤΑ ΜΑΖΑΡΑΚΑΤΑ 
Σε απόσταση 9χλμ από το Αργοστόλι βρίσκεται ένα αρχαϊκό νεκροταφείο που ανακαλύφθηκε το 1908 και περιλαμβάνει 16 σπήλαια όπου έχουν βρεθεί 83 τάφοι. Τα ευρήματα από τις ανασκαφές ήταν πολλά, αγγεία και κτερίσματα πλακίδια, ψηφίδες όρμοι, δισκάρια, χρυσά ελάσματα και άλλα τα οποία μπορείτε να δείτε στο Αρχαιολογικό μουσείο Αργοστολίου.
  ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΤΑΦΟΣ
Στην θέση Μπρούτζι στα Τζανάτα, πρόσφατα ανακαλύφθηκε ένας θολωτός τάφος της Μυκηναϊκής περιόδου, πολύ καλά διατηρημένος. Πρόκειται για ένα από τους μεγαλύτερους τάφους που έχουν ανακαλυφθεί στο νησί κι ο οποίος συνδέεται με την ύπαρξη πιθανά της Ομηρικής Ιθάκης.
  ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΑΚΥΘΡΑΣ
Οι τάφοι της Λακύθρας τοποθετούνται γύρω στο 1250-1150 π.χ. Τα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν (αγγεία, αμφορείς, αμφορίσκοι) είναι Μυκηναϊκού πολιτισμού και μεγάλης σημασίας επίσης.
  ΡΩΜΑΪΚΗ ΕΠΑΥΛΗ 
Στο χωριό Σκάλα, νότια της Κεφαλονιάς, το 1956 ανακαλύφθηκαν τα ερείπια ρωμαϊκής έπαυλης με εντυπωσιακά ψηφιδωτά που χρονολογούνται στον 3ο αιώνα. Ένα από τα ψηφιδωτά απεικονίζει τη θυσία τριών ζώων (ταύρου, κάπρου και κριού), ενώ σ’ ένα άλλο υπάρχει μια αλληγορική παράσταση του Φθόνου που παρουσιάζεται ως νέα γυναίκα που υποφέρει επειδή βλέπει την ευτυχία των άλλων.
email
Πηγή άρθρου: point4travel.gr