Ο αγαπημένος περιπτεράς της Νέας Υόρκης είναι Κεφαλονίτης

Ο αγαπημένος περιπτεράς της Νέας Υόρκης είναι Κεφαλονίτης

Ο αγαπημένος περιπτεράς της Νέας Υόρκης είναι Κεφαλονίτης

Ο Γεράσιμος Δελακάς είναι Κεφαλονίτης απο το χωριό Τρωιανάτα.

Ο Τζέρι Ντελάκας διατηρεί περίπτερο στην Cooper Square στη Νέα Υόρκη και με την πάροδο των 26 χρόνων που βρίσκεται στην «καρδιά» της ενημέρωσης καλημερίζοντας, με το μόνιμο τσιγάρο στο στόμα τους στρεσαρισμένους Νεοϋορκέζους, έχει μετατραπεί σε μια από τις χαρακτηριστικότερες φιγούρες της πόλης.

Για του λόγου το αληθές, ο Ιταλός κινηματογραφιστής Νικόλε Τσιμίνο κατέγραψε σε φιλμ τον εμβληματικό περιπτερά στο ντοκιμαντέρ «The Paper House»

Στα 25 λεπτά του φιλμ, «συμπυκνώνεται» η ζωή του 65χρονου Τζέρι Ντελάκας, του Ελληνα που μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ’70. Στα καρέ του ντοκιμαντέρ, παρουσιάζεται και η μάχη που δίνει ο Ντελάκας με τους νόμους και τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία προκειμένου να σώσει το μέρος που λάτρεψε και τον χαρακτηρίζει: το περίπτερό του. Η ταπεινή επιχείρησή του κινδυνεύει να βάλει λουκέτο εξαιτίας κληρονομικών διαφορών με τους συγγενείς της ιδιοκτήτριας που απεβίωσε.

Στο διαδίκτυο αλλά και στα μίντια της Ν. Υόρκης, δίνεται ένας πρωτοφανής αγώνας να διατηρηθεί το περίπτερο του Ντελάκας με συγκινητικές αναφορές ενώ κυκλοφορεί και σχετική αίτηση «save Jerry» (σώστε τον Τζέρι).

Η σελίδα του στο Facebook (jerry’s Newsstand), αρέσει σε τουλάχιστον 1200 άτομα. Οι θαυμαστές του ανεβάζουν στο χρονολόγιό του μηνύματα συμπαράστασης και λατρείας, αν θεωρηθεί ο χαρακτηρισμός «είδωλο της Νέας Υόρκης» χαρακτηριστικό δείγμα.

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr