Ο Κεφαλλονίτης Κώστας Ευαγγελάτος

Ο Κεφαλλονίτης Κώστας Ευαγγελάτος

Ο Κεφαλλονίτης Κώστας Ευαγγελάτος.

Δημιουργός, ζωγράφος,ποιητής, εικαστικός, άνθρωπος καλλιεργημένος και με ένα ζεστό χαμόγελο. Ο Κεφαλλονίτης Κώστας Ευαγγελάτος.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ζωγραφική και αισθητική θεωρία της σύγχρονης τέχνης στο Μανχάταν (Νέα Υόρκη). Από το 1986 έως το 1993 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στη Gallery DADA στην Αθήνα, και το 1990 ίδρυσε την ομάδα τέχνης ART STUDIO EST.

Παράλληλα με τη ζωγραφική, έχει εργαστεί σε διεθνές επίπεδο στους τομείς της Performance, Body Art, Happening και Mail ART. Έχει παρουσιάσει ενότητες από τα έργα του σε ατομικές εκθέσεις σε: Αθήνα, Νέα Υόρκη, Ρότσεστερ, Θεσσαλονίκη, Αρέτσο, Αβινιόν, Σαντιγί, Παρίσι, Γλασκόβη, Άμστερνταμ, Λευκωσία. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς καλλιτεχνικές συναντήσεις στη Βαρκελώνη, Βαρσοβία, Σέρατζ, Γκέτεμποργκ, Αμιένη, Ρώμη, Μόσχα, Σαντιάγκο, Μπουένος – Άϊρες, Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες,Παρίσι κ.λπ. Έχει εκδώσει επίσης βιβλία, αισθητικά δοκίμια, ποιήματα , λιθογραφικά έργα, (bodygraphics) κλπ.

Έχει δώσει διαλέξεις για θέματα τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος επιστημονικών και καλλιτεχνικών οργανισμών και τακτικό μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Έργα του βρίσκονται σε συλλογές έργων τέχνης, όπως και στο Ινστιτούτο Τεχνών της Τράπεζας της Ελλάδας, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, την Πινακοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην ΤΕΧΝΗ-Μακεδονική Εταιρία Καλών Τεχνών, στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας (ACG Art ΣΥΛΛΟΓΗ), στο Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη, στο αρχηγείο του Πολεμικού Ναυτικού, στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης στην Παιανία, στο Τμήμα ΜΜΕ και Επικοινωνίας ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι, στην Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα, στην Πινακοθήκη του Δήμου Κερκυραίων, στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στη Λευκωσία , στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, στην Ελληνική Πρεσβεία στη Γαλλία, στο ελληνικό και κυπριακό Προξενείο στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο Fordham της Νέας Υόρκης κλπ.

Γράφει ποιήματα από το 1973. Η πρώτη συλλογή ποιημάτων του με τίτλο Ποιήματα ’73-’75 εκδόθηκε στην Αθήνα το 1975 και επανεκδόθηκε με την προσθήκη νέων ποιημάτων το 1976.

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam