Ο Κεφαλλονίτης σχεδιαστής που κατέκτησε το χώρο της μόδας

O John Varvatos είναι σχεδιαστής ανδρικών ρούχων

O John Varvatos είναι σχεδιαστής ανδρικών ρούχων

Η καταγωγή του John Varvatos είναι απο τα Πουλάτα , Σάμης της Κεφαλλονιάς.

Ο σχεδιαστής γεννήθηκε στο Detroit και μεγάλωσε στο Αllen Park, απο πολύ νωρίς φάνηκε η τάση του προς στο χώρο της μόδας, συγκεκριμένα το 1983 έγινε μέλος του διάσημου οίκου μόδας “Polo Ralph Lauren”.

Το 1990 μετακινήθηκε στη Calvin Klein όπου τέθηκε και επικεφαλής στο σχεδιασμό του αντρικού τμήματος Calvin Klein και ξεκίνησε τη συλλογή με το γνωστότατο εμπορικό σήμα CK.

Το 1995 επέστρεψε στον οίκο του  Ralph Lauren τέθηκε και εκεί επικεφαλής του αντρικού τμήματος και και δημιούργησε τη γνώστη σειρά Polo Jeans.

John Varvatos Fashion House

Στα τέλη του 1999, ο Varvatos ξεκίνησε η εταιρεία του, κάνει την εμφάνιση της το 2000 στη Νέα Υόρκη, η εταιρία  περιλαμβάνει  ζώνες, τσάντες, υποδήματα, γυαλιά, ρολόγια και αρώματα.

Οι συλλογές του διανέμονται από τις μπουτίκ του,  επιπλέον  οι συλλογές του είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα πολυτελή καταστήματα λιανικής πώλησης σε ολόκληρο το κόσμο.

Το 2001, ο John Varvatos είχε άδεια να δημιουργήσει μια σειρά από high-end Converse παπούτσια, μια συνεργασία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα  και η οποία έχει απογείωση τη καριέρα του στα ύψη.

 Chrysler 300C John Varvatos

Ο Varvatos έχει «δανείσει» το όνομά του στο νέο Chrysler 300C το οποίο μάλιστα κυκλοφορεί στην Αμερική σε περιορισμένες μονάδες. Μάλιστα ο ίδιος ο Βαρβάτος έβαλε το χέρι του στο να γίνει ιδιαίτερα ξεχωριστή η έκδοση που φέρει το όνομά του.

John Varvatos ο “πολυβραβευμένος”

Το 2000, τιμήθηκε με το βραβείο Perry Ellis για Ανδρικά ενδύματα. Την επόμενη χρονιά κέρδισε το  CFDA 2001 ως καλύτερος σχεδιαστής  της χρονιάς.

Το 2005 έλαβε  το βραβείο του CFDA ανδρικών ρούχων της Χρονιάς στο New York Public Library. Οι παραλήπτες που καθορίζονται από επιτροπή επιλογής , και συγκεκριμένα είναι συντάκτες  περιοδικών , δημοσιογράφοι, στιλίστες και οι εμπόροι λιανικής πώλησης από όλο τον κόσμο. Το βραβείο που κατέκτησε είναι ξεχωριστό  γιατί διαγωνίσθηκε μαζί με τον  Ralph Lauren και John Bartlett.

O John Varvatos είναι σχεδιαστής ανδρικών ρούχων

O John Varvatos είναι σχεδιαστής ανδρικών ρούχων

 

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam